La Călărași, Concursul de Arte Plastice ”Scriitorul preferat în viziunea Micului Artist Plastic” a ajuns la final

Au fost desemnați învingătorii Concursului de Arte Plastice ”Scriitorul preferat în viziunea Micului Artist Plastic”, organizat de Biblioteca Publică Raională ”Grigore Vieru”, Călărași, cu susținerea scriitorului Mihai Doloton.

Competiția a fost destinată tuturor doritorilor începând  cu vârsta de 7 ani și s-a desfășurat în perioada ianuarie-mai 2021. În total, în concurs au intrat 118 desene din întreg raionul.

Bătălia s-a dat la două categorii de vârstă. Astfel, la categoria 7-12 ani, câştigători ai concursului au devenit: locul I – Maria Boaghe de la Gimnaziul Pitușca și Otilia Neculcea de la Școala de Arte ”George Enescu” din orașul Călărași; locul II – Maria Eni și Vanessa Perestiuc, ambele de la Școala de Arte ”George Enescu”, iar locul III – Natalia Cebotari de la Gimnaziul Săseni și Sabrina Berladean de la Școala Primară din orașul Călărași.

La categoria 13-18 ani, pe locul I s-a clasat Renata Popovici de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”; locul II –  Marin Galbură de la Gimnaziul Onișcani; iar pe locul III – Nadea Revenco de la Gimnaziul Dereneu.

Alte 8 lucrări au fost apreciate cu diplome de menţiune. La categoria 7-12 ani: Valeria Nuracova de la Gimnaziul ”Ion Creangă”, Adriana Aga și Agata Aga de la Gimnaziul Săseni, Corina Rusu de la Liceul Teoretic Țibirica și Gabriela Gavriliță de la Școala de Arte ”George Enescu”. La cealaltă categorie de vârstă, vorbim despre Vlad Țurcanu de la Liceul Teoretic Țibirica, Alina Busuncean de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”, dar și despre Dumitrița Vlad de la Gimnaziul Vălcineț.

Diplome de participare au primit, la prima categorie de vârstă: Ionela Poiu de la Liceul Teoretic Țibirica,  Natalia Nistreanu și Amelia Ghimulescu – ambele de la Gimnaziul Bahmut, Simona Mîrzac de la  Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”, Antonela Dodon, Andreea Lupu și Adelina Grecu de la Școala Primară, Corina Hachi de la Gimnaziul Pitușca, Elizaveta Pîrțac de la Școala de Arte ”George Enescu” și Marina Steclari de la Gimnaziul ”Ion Creangă”. La cea de-a doua categrie de vârstă, diplome au primit: Ion Teleșcu și Loredana Pîrcălab  de la Liceul Teoretic Țibirica, Mihai Cvasniuc și Ilarion Cojocari  de la Liceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu”, Vladimir Lebeda de la Gimnaziul Săseni, dar și Marina Sajin de la Gimnaziul Vălcineț.

Lucrările au fost evaluate de un juriu profesionist, format dintr-un pictor, un profesor de română și de un director de bibliotecă – toți cu o vastă experiență în domeniu.

Președintele juriului, Zinaida Sturza, director-adjunct la Școala de Arte ”George Enescu” din orașul Călărași, a remarcat „nivelul înalt de pregătire al copiilor şi viziunea lor personală, artistică. Tema propusă pentru concurs  a fost desfăşurată din plin şi a fost reprezentată în diverse tehnici, ca gen: pictură, grafică şi altele”.

Potrivit Galinei Agafița, directorul Bibliotecii Publice Raionale ”Grigore Vieru”, „lucrările sunt foarte reușite, pline de viaţă, aşa cum văd lucrurile copiii, din punctul lor de vedere. Chiar am rămas plăcut surprinsă de lucrările micilor pictori, în special, ale celor de vârstă mai fragedă, care au redat, prin pictură, idei foarte interesante atât din punct de vedere compozițional, cât şi al tehnicii artistice, majoritatea lucrărilor fiind executate foarte reuşit. Sunt copii care au potenţial de a face lucruri frumoase pentru viitor”, a constatat dânsa.

Și Margareta Florea, specialist principal la Direcția Învățământ, Tineret și Sport Călărași,  a menționat: „A fost foarte dificil de selectat desenele premiante, fiindcă multe au fost chiar foarte și foarte reușite. Dacă noi, maturii, am păstra copilul din noi, lumea ar fi mult mai frumoasă”.

Premiile au fost oferite câștigătorilor luni, 24 mai. Învingătorii concursului au fost apreciați cu diplome  și ustensile pentru pictură. Cei care nu au reușit să vină la festivitatea de premiere, sunt așteptați să își ridice diplomele în cel mai scurt timp, la bibliotecă.

Lucrările copiilor au fost expuse în cadrul expoziției tematice „Scriitorul preferat în viziunea Micului Artist Plastic”. Desenele inedite ale copiilor au bucurat ochii vizitatorilor bibliotecii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *