Hartă. Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID – 19

Datele Ministerului Sănătății arată că, până în prezent, 147 mii 315 persoane s-au imunizat împotriva virusului COVID-19. Totodată, 17 mii 097 dintre aceștia au fost deja la rapel. Totodată, conform informațiilor oficiale, 51 de persoane au avut reacții adverse moderate, iar 1153 – o formă ușoară.

În Capitală s-a vaccinat cei mai mulți oameni – 42 mii 650 de persoane. La Bălți s-au vaccinat 5830, la Orhei – 4350, regiunea transnistreană – 3910, Cahul – 3590, Ungheni – 3550, Călărași – 2190. Harta imunizării arată că la polul opus este UTA Găgăuzia, unde s-au vaccinat doar 34 de persoane.

Reamintim că, campania de vaccinare împotriva COVID – 19 a început la 2 martie, aceasta având 3 etape care au fost stabilite în baza disponibilității vaccinurilor anti-COVID-19 în Republica Moldova:

Etapa 1Lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, a personalului și beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

Etapa 2Adulții cu vârsta mai mare de 60 ani și comorbidități, angajații sistemului educațional și structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului

Etapa 3Populația generală.

Reamintim că echipa Expresul a realizat și un podcast cu tematica: De ce oamenii se mai tem de vaccinuri, realizat cu Alexandr Cornei, șeful Direcției Centrului de Sănătate Publică din Ungheni

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *