„Gospodăria omului de la sat” redată pe stația de așteptare din Zăzulenii Vechi

Stația din Zăzulenii Vechi a căpătat, zilele acestea, un alt aspect decât cel pe care se obișnuiseră locuitorii satului să-l vadă.

Datorită talentului înnăscut pe care-l are tânăra de 19 ani, Nicoleta Oboroc, a reușit cu ajutorul pensulelor și vopselei să surprindă „Gospodăria omului de la sat”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Trei zile mi-a trebuit să lucrez la imaginea pictată la stație”, recunoaște Nicoleta Oboroc.

Spune că ideea i-a încolțit în gând după ce a observat pe rețelele sociale că, din ce în ce mai multe sate practică pictarea diferitor scene tradiționale, la stațiile de așteptare.

Încrezătoare, l-a sunat pe primar, i-a povestit care-i sunt intențiile și i-a cerut părerea și ajutorul. Administrația publică locală a saluat ideea tinerei și i-a oferit sprijinul de care a avut nevoie tânăra: vopsea, pensule și colorant.

Odată ce a primit materialul achiziționat de către Primărie, nu a așteptat nici o clipă și s-a pus pe treabă.

Ziua de joi, 22 aprilie, și-a dedicat-o exclusiv schițării în creion a unei scene tipice dintr-o gospodărie. „Am vrut să surprind o gospodărie de la sat, cu casa bătrânească, fântâna cu cumpănă, păsări de curte, într-o parte sunt surprinși chiar și gospodari îmbrăcați în port tradițional ce culeg merele din pom, căpițe cu fân. Pe lângă toate acestea se mai regăsesc și alte imagini sugestive, cum ar fi cucoare, dar și un lac cu rățuște”, a menționat tânăra.

Iar vineri și sâmbătă au fost două zile pline de culoare, înșirând cu multă dibăcie vopseaua în nuanța cerului, și verdele ierbii, aruncând ici –colo pete de culoare pentru merele coapte din pom sau pentru căpițele de fân. Așadar, pe o suprafață de aproximativ 2,5 metri se întinde „Gospodăria omului de la sat”, pictată de Nicoleta Oboroc.

Nicoleta spune că i-a plăcut experiența de a picta stația, mai ales că e la prima lucrare de așa dimensiune. Discretă din fire, povestește că nu i-a fost deloc greu și nu a întâmpinat careva probleme. Recunoaște că se simte mulțumită de rezultatul obținut și de faptul că locuitorii, care au venit să-i „ia în primire” lucrarea, au avut doar cuvinte de laudă și aprecieri la adresa Nicoletei. „Îmi pare bine, mai ales că le place locuitorilor, dar cel mai mult îmi place mie”, conchide tânăra.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *