Conacul din Păulești a prins viață. Locația a devenit celebră în ultimele zile, grație unui videoclip care a fost filmat acolo

Conacul lui Dino Russo din Păulești a fost readus la viață pentru filmarea unui videoclip al duetului Pasha Parfeni și Cleopatra Stratan. Deși reprezintă o clădire abandonată la marginea satului, conacul a prins viață și a devenit de nerecunoscut în filmările ce au devenit virale pe internet. La două zile de lansare, videoclipul a adunat deja jumătate de milion de vizualizări.

Videoclipul reprezintă o versiune nouă, pe ritmuri latino, a cântecului “Orele”, pe versurile lui Grigore Vieru și muzica  lui Anatol Chiriac, Filmul piesei ”te duce cu gândul la atmosfera caldă a Spaniei, deși a fost filmată la doar cinci grade, în ruinele conacului din Păulești, raionul Călărași” se scrie într-o recenzie de pe pagina oficială a interpretului Pasha Parfeni. Probabil că locația nu a fost aleasă întâmplător, ținând cont de faptul că Cleopatra Stratan își trage rădăcinile chiar de peste deal de Păulești. Tatăl său, cântărețul Pavel Stratan, s-a născut și a crescut la Nișcani, localitate vecină cu Păuleștiul.

Conform Agenției pentru Inspectarea și Restaurarea Monumentelor din Moldova, conacul cu două etaje a fost construit de boierul Dino Russo pe teritoriul moșiei sale la sfârșitul secolului al XIX-lea (o dată probabil greșită, dată fiind vârsta copacilor din parc și inscripția „1791” din fața conacului). Tot atunci, a fost amenajată cișmeaua de alături. În perioada sovietică, în conac funcționa tabăra de odihnă pentru copii „Doina”. La începutul anilor 1990, aici a funcționat contabilitatea colhozului, iar după independență conacul a fost privatizat. (sursa: Wikipedia)

În parcul dimprejurul conacului se găsește cel mai longeviv platan din Moldova, cu o vârstă de aproximativ 250 de ani. Acesta este ocrotit de stat. De asemenea, în parc se află 24 de pini cu o vârstă de peste 175 de ani sădiți într-un cerc, care serveau ca ceas solar natural și între care se spune că luau masa lucrătorii.

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *