Conacul din Păulești a prins viață. Locația a devenit celebră în ultimele zile, grație unui videoclip care a fost filmat acolo

Conacul lui Dino Russo din Păulești a fost readus la viață pentru filmarea unui videoclip al duetului Pasha Parfeni și Cleopatra Stratan. Deși reprezintă o clădire abandonată la marginea satului, conacul a prins viață și a devenit de nerecunoscut în filmările ce au devenit virale pe internet. La două zile de lansare, videoclipul a adunat deja jumătate de milion de vizualizări.

Videoclipul reprezintă o versiune nouă, pe ritmuri latino, a cântecului “Orele”, pe versurile lui Grigore Vieru și muzica  lui Anatol Chiriac, Filmul piesei ”te duce cu gândul la atmosfera caldă a Spaniei, deși a fost filmată la doar cinci grade, în ruinele conacului din Păulești, raionul Călărași” se scrie într-o recenzie de pe pagina oficială a interpretului Pasha Parfeni. Probabil că locația nu a fost aleasă întâmplător, ținând cont de faptul că Cleopatra Stratan își trage rădăcinile chiar de peste deal de Păulești. Tatăl său, cântărețul Pavel Stratan, s-a născut și a crescut la Nișcani, localitate vecină cu Păuleștiul.

Conform Agenției pentru Inspectarea și Restaurarea Monumentelor din Moldova, conacul cu două etaje a fost construit de boierul Dino Russo pe teritoriul moșiei sale la sfârșitul secolului al XIX-lea (o dată probabil greșită, dată fiind vârsta copacilor din parc și inscripția „1791” din fața conacului). Tot atunci, a fost amenajată cișmeaua de alături. În perioada sovietică, în conac funcționa tabăra de odihnă pentru copii „Doina”. La începutul anilor 1990, aici a funcționat contabilitatea colhozului, iar după independență conacul a fost privatizat. (sursa: Wikipedia)

În parcul dimprejurul conacului se găsește cel mai longeviv platan din Moldova, cu o vârstă de aproximativ 250 de ani. Acesta este ocrotit de stat. De asemenea, în parc se află 24 de pini cu o vârstă de peste 175 de ani sădiți într-un cerc, care serveau ca ceas solar natural și între care se spune că luau masa lucrătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *