Alegeri parlamentare anticipate 2021. Călărășeni ce aspiră la fotoliul de deputat. Petru Puțuntică

Ne-am propus să vă prezentăm, pe rând,  cine sunt călărășenii care aspiră la fotoliul de deputat la alegerile din vară.

Consilierul raional Petru Puțuntică, ales de pe listele Blocului Electoral ”ACUM Platforma DA și PAS ” la alegerile locale generale din 2019, face parte din Lista candidaților prezentată de Partidul Acțiune și Solidaritate. În lista de 102 candidați, el este trecut sub numărul 71.

Petru Puțuntică este un cunoscut om de afaceri din orașul Călărași, fiind și președintele Organizației Teritoriale PAS. De profesie inginer, candidatul în vârstă de 56 de ani a ocupat până nu demult funția de director al SRL ”Lantav-PRIM”, iar la moment activează acolo în calitate de inginer. Petru Puțuntică este președintele Asociației Raionale de Fotbal Călărași. Majoritatea călărășenilor îl cunosc și din perspectiva de membru al clubului de cicliști din oraș.

Conform declarației de avere de pe pagina Autorității Naționale de Integritate, Petru Puțuntică deține în orașul Călărași o casă de locuit cu suprafața de 109 m.p., evaluată la 103355 lei.

Petru Puțuntică este căsătorit și are doi copii. Fiica sa este cunoscuta soprană Marina Dobrescu,  solistă a Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu” din Chișinău. Fiul, Andrei Puțuntică, este triplu campion național de seniori la tenis de masă, câștigător al turneului World Cadet Challenge la dublu masculin, medaliat cu argint la Europenele de tenis de masă U-21. Acum sportivul evoluează în campionatul Germaniei.

Petru Puțuntică a fost consilier orășenesc trei mandate consecutive. În anul 2007, acesta a acces în Consiliul orășenesc Călărași de pe listele Partidului Democrației Sociale. Peste patru ani, a ajuns consilier din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar la alegerile locale generale din 2015, Petru Puțuntică a acces în consiliu de pe listele Blocului electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *