Peste 100 de stații de așteptare moderne în tot municipiul Ungheni

La Ungheni, precum și în opt localități din vecinătatea apropiată a municipiului (Unțești, Cetireni, Costuleni, Florițoaia Veche, Mănoilești, Pârlița, Valea Mare, Zagarancea), vor apărea 146 de stații de așteptare moderne. Dintre acestea, majoritatea, 106 la număr, vor fi în Ungheni.


Asta, datorită Proiectului „Cooperare intercomunitară pentru condiții mai bune de transport public în comunitățile raionului Ungheni”, care a fost inițiat și dezvoltat de către Primăria municipiului Ungheni.

Lucrul asupra conceptului proiectului a început în 2017, iar pe parcursul anilor au fost efectuate numeroase lucrări prevăzute de legislație sau stabilite de finanțatori. Urmează o ultimă etapă până la începerea lucrărilor propriu-zise – licitația. Pe 12 martie curent, anunțul despre licitație a fost publicat pe Civic.md, la compartimentul Anunțuri/Achiziții.

Valoarea totală a investiției va fi de 13,9 milioane de lei, dintre care aproximativ 8,6 milioane de lei vor fi oferiți de către Programul „Comunitatea Mea”, administrat de Consiliul pentru cercetări și schimburi internaționale (IREX) și finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Contribuția Primăriei municipiului Ungheni pentru construirea celor 106 stații de așteptare din Ungheni va fi de 5,4 milioane de lei.

Vor fi construite, per total, cinci tipuri de stații.

Astfel, 64 de stații (tip 1) vor fi instalate în locuri cu puțin spațiu, având la bază dimensiunea de 1,14 m x 3,6 m; acestea fiind pe 3 picioare.


Alte 29 de stații (tip 2) vor avea dimensiunea la bază de 2,24 m x 3,6 m, o structură metalică foarte rigidă, dar va permite vizibilitatea din toate direcțiile.


Un număr de 43 de stații de așteptare (tip 3) vor avea aceeași structură și dimensiune la bază ca stațiile de tip 2, dar vor mai fi dotate cu panouri iluminate, care vor conține afișe cu harta traseelor, rutelor și orarul acestora.


Doar în municipiul Ungheni, pe cele mai importante artere, vor fi construite 9 stații de așteptare (tip 4), care vor fi dotate și cu puncte comerciale, ce vor fi alocate în chirie.


În centrul municipiului Ungheni, pe str. Națională, în preajma Casei Sărbătorii, va fi o stație personalizată, cu importanță arhitecturală; va avea o structură complexă (din beton și metal), va fi dotată cu punct comercial cu fațadă vitrată și 4 lightboxuri (panouri iluminate).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *