La Dereneu, va funcționa un Complex Educațional

Începând cu 1 septembrie 2021, la Dereneu va fi deschis Complexul Educațional Gimnaziu – Grădiniță Dereneu. Și asta pentru că, inițial, primăria Dereneu a inițiat o consultarea publică asupra proiectului de decizie „Cu privire la acceptul reorganizării Inistituției de Educație Timpurie (grădinița) Dereneu cu Gimnaziul Dereneu, cu fondarea ulterioară a Complexului Educaţional Gimnaziu – Grădiniţă Dereneu”.

Potrivit autorităților, scopul proiectului este asigurarea principiului continuității procesului educațional conform standartelor de calitate în instituțiile de învățământ preșcolar și gimnazial. „Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este faptul că situația demografică din comuna Dereneu este la nivel scăzut”, se arată în decizia emisă de autoritatea publică locală. Conform actului, în anul de studii 2021 – 2022 vor fi 60 elevi ponderați, în anul de studii 2022-2023 vor fi 57 elevi și în 2023 – 2024 vor fi 62 de elevi ponderați. „Luînd în considerare datele expuse, conform legislației în vigoare Instituția Publică cu mai puțin de 91 elevi ponderați nu poate activa ca instituție cu statut juridic, dar poate activa fie ca  instituţie de învăţămînt general cu programe combinate – complex educaţional, sau filială a unei instituții cu personalitate juridică”, se mai arată în decizie.

Prin urmare, luând în considerare că grădinița Dereneu activează, din 2015 în incinta clădirii Gimnaziului Dereneu, au același acoperiș cu sisteme comune de apă și canalizare, încălzire și alimentare cu energie elctrică, autoritățile locale au constatat că cea mai optimă soluție ar fi fondarea Complexului Educațional Gimnaziu – Grădiniță Dereneu. „Astfel dispare riscul ca din lipsa numărului necesar de elevi instituționalizați și ca urmare a deficitului bugetar existent, să fie lichidat Gimnaziul Dereneu”, spun autoritățile.

Iar pe 25  martie, decizia a fost aprobată și începând cu 1 septembrie 2021, gimnaziul și grădinița din Derenu vor fi comasate, cu o ulterioară reorganizare de atribuire a statului de Complex Educațional.

Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *