Centrul municipiului Ungheni va avea o altă față

Urmare a consultărilor publice, inițiate în 2020 de către Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie”, privind modernizarea centrului municipiului Ungheni, în cadrul cărora cele mai multe voturi au obținut ideile ce vizau proiectele de infrastructură (renovarea sistemelor de apeduct și canalizare, înfrumusețarea centrului urban cu havuz și elemente smart etc.), lucrările de reconstrucție a centrului Ungheniului au început.

La prima etapă, desfășurată în anul 2020, a fost reconstruit apeductul magistral de pe strada Națională. În 2021, urmează noi etape de modernizare a centrului municipiului. De data aceasta, în cadrul proiectului „Reconstrucția și revitalizarea centrului municipiului Ungheni”.

Etapa 1.1 – Construcția havuzului uscat de tip pietonal cu show de lumini și muzică și amenajarea teritoriului adiacent din strada Națională – Piața Independenței.

Etapa 1.2 – Reparația îmbrăcămintei rutiere din strada Națională și amenajarea parcărilor cu elemente smart.
Proiectele tehnice de execuție pentru etapele respective sunt deja elaborate și verificate.

Etapa 2 – Reconstrucția și extinderea trotuarelor de la strada Romană până la strada Ștefan cel Mare (ÎM „Apă-Canal”) cu delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete, amenajarea spațiilor verzi cu elemente smart și mobilier urban, prietenoase pentru toate categoriile de pietoni, inclusiv persoane cu dizabilități (deficiențe de vedere și dizabilități locomotorii).

Proiectul tehnic de execuție este în proces de elaborare.
Săptămâna trecută, Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” a lansat concursul de contractare a unei companii ce va realiza lucrările de modernizare a centrului municipiului Ungheni. Pe 24 martie, a fost organizată o vizită de documentare pe viitorul șantier din municipiul Ungheni.
Atenție! Gestionarea banilor prevăzuți pentru realizarea lucrărilor respective va fi făcută de către Program.

Notă: Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunea Ungheni, dar și Cahul, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
În anii următori (2022 – 2024) vor fi revitalizate spațiile din apropierea străzii Naționale (zona între lacul Delia și strada Națională) în conformitate cu Planul Urbanistic Zonal.
Cei ce doresc să afle mai multe despre revitalizarea și modernizarea centrului municipiului Ungheni, pot lua cunoștință de Nota conceptuală a Proiectului „Reconstrucția și revitalizarea centrului municipiului Ungheni”, accesând pagina web a primăriei: www.ungheni.md (compartimentul „EU4Moldova: regiuni-cheie/EU4Ungheni”).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *