Trei cutremure într-o singură noapte. S-au înregistrat în România

În noaptea de 2 spre 3 februarie, s-au produs trei cutremure în zonele seismice Vrancea și Făgăraș-Câmpulung, România, magnitudinea acestora fiind de 3, 3,8 și 2,4 grade pe scara Richter, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la București.

Primul seism, de 3 grade pe Richter, a avut loc la miezul nopții, la ora locală 0:02, în județul Buzău, la adâncimea de 121 km, iar epicentrul s-a aflat la 190 km vest de Cahul.

După circa trei ore (la 2:52) a fost înregistrat un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 grade, în județul Vrancea, la o adâncime de 106 km. Epicentrul s-a aflat la 162 km vest de Cahul aproape 300 km de Chișinău.

Mai spre dimineață, la ora 5:48, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung (județul Argeș), a fost înregistrat un nou cutremur, unul slab, de suprafață, cu magnitudinea 2,4 grade, la adâncimea de 2 km.
Potrivit Agerpres, în 2020, cel mai puternic seism s-a produs la 31 ianuarie, în județul Vrancea, la o adâncime de 121 km, și a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *