S-au răzgândit? Circulația trenurilor nu va mai fi suspendată. Vor merge și la Călărași, și la Ungheni

Circulația trenurilor pe rutele suburbane și locale nu va mai fi suspendată, așa cum anunțase anterior Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM).

Această prevedere a fost exclusă din planul de acțiuni pe termen scurt al CFM, prezentat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, la solicitarea deputaților Platformei DA, Stela Macari și Alexandr Slusari, potrivit unui comunicat al formațiunii.

„Această reacție a conduceri Căii Ferate m-a bucurat enorm. Ieri, în cadrul audierii lor la Comisia parlamentară economie buget și finanțe, am insistat pe excluderea acestei prevederi din planul de acțiuni pe termen scurt, prezentate de către aceștia, pentru redresarea situației grave cu restanțele salariale.
Printre claritățile pe care le-am solicitat către ei au fost:
– care va fi impactul social în urma sistarii acestor rute?
– dacă această decizie a fost luată unilateral de catre Consiliul de administrare a Căii Ferate?
– câți pasageri urmează să rămână fără această posibilitate de deplasare mai puțin costisitoare?
– câți agenţi economici urmează să se confrunte cu problema deplasării angajaților la serviciu?
– care sunt economiile în urma sistării acestor rute și în ce măsură vor acoperi restanța de 69 mln lei la salariu?
– și dacă această decizie nu este o formă de a crea noi tulburări în societate, știind că conducerea este acoperită politic?
Consider că dacă nu făceam ieri această presiune pe conducerea Căii Ferate și dacă acest subiect nu era să fie reflectat public în urma discuțiilor noastre, cu siguranță în data de 12 februarie ne trezeam cu această surpriză”, a scris Stela Macari pe pagina sa de facebook.

CFM se confruntă, la momentul de față, cu grave probleme de gestionare, având datorii de aproape jumătate de miliard de lei, inclusiv la plata salariilor. Totodată, foarte multe cheltuieli sunt nejustificate, potrivit unui raport de audit al Curții de Conturi.

Parlamentul a votat, pe 4 februarie, constituirea unei Comisii de anchetă ce ar urma să analizeze situația de la CFM. Aceasta va avea 10 membri și va fi condusă de deputatul socialist Oleg Lipski.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *