Copiii din Petrești vor beneficia, în curând, de un teren de joacă

Imagine simbol
Imagine simbol

Copiii din comuna Petrești vor putea să-și petreacă timpul în aer liber, într-un loc amenajat corespunzător și distractiv.

Pe un teren din centrul satului, vor fi instalate mai multe tobogane de diferite mărimi pentru copiii de toate vârstele, leagăne dar și aparate de fitness. Lucrările vor începe imediat ce timpul de afară va permite acest lucru.

Potrivit primarului Serghei Gorea, inițiativa a pornit de la mai mulți părinți. „Foarte des am fost întrebat când va fi posibil de realizat un teren de joacă, mai ales solicitarea fiind făcută din partea mamelor cu copii, care nu au unde să își petreacă cu copiii timpul liber, povestește dânsul”.

Astfel, primăria a alocat din buget 203 mii lei, pentru primele lucrări. „Dar nu e suficientă această sumă”, spune primarul, menționând că urmează să mai caute și alte surse financiare pentru a duce la bun sfârșit construcția terenului după toate regulile.

Totodată, primarul speră că va fi susținut de localnici, care vor dori să dea o mână de ajutor pentru ca acest loc să fie construit. „Noi nu ne permitem să angajăm o firmă să vină să amenajeze terenul, o vom face din puținul pe care îl avem și sper că vor fi tătici, ce se pricep în construcție, să ne ofere ajutor”, a subliniat Serghei Gorea.

În aceeși ordine de idei, petreștenii sunt încântați de această decizie, în special mămicile cu copii mici. „Ar fi o idee bună construcția acestui parc, mai ales că nu ne permitem sa ducem copiii la Ungheni să se joace. Ar schimba și imaginea satului, iar mamele cu copiii vor putea să își petreacă timpul frumos.”, a comentat Tatiana Onica, mămică a doi copii.

„ Intenția primarului este bună, deja așteptăm să vedem ce se va construi și când. Chiar îmi pare bine că în satul nostru va fi amenajat un parc, iar copiii, în sfârșit vor avea un teren dotat cu echipamente pentru toate vârstele”,  spune și Svetlana Borfotin, mămică a trei copii.

Referitor la costul total al proiectului, primarul nu a putut să ne dea o sumă exactă, menționând că urmează să facă un deviz de cheltuieli, după care va veni în scurt timp cu toate detaliile.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *