Cât de credibil e site-ul Expresul.md? Răspunsul l-a oferit Media Radar: punctajul e mai mare decât la Jurnal.md sau Protv.md

Credibilitatea Expresul.md a ajuns sub lupa Media Radar, un instrument inovativ pe piața media din Republica Moldova, lansat de Centrul de Jurnalism Independent (CJI). Urmare a monitorizării, s-a stabilit: „”Portalul corespunde în mare parte criteriilor minime de credibilitate descrise de experții Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) în metodologia de monitorizare”.

Expresul.md a acumulat, în rezultatul monitorizării din perioada 18-24 ianuarie 2021, 39 de puncte, fiind plasat pe scara de credibilitate „de la 36 până la 46 de puncte”.

 

Punctele obținute, conform criteriilor de credibilitate

Disponibilitate date de identificare – 5
Declarație politică editorial – 0
Norme profesionale asumate public – 5
Calitate produse mediatice – 24
Accesibilitate navigare (usability) – 5.

De notat că cel mai mare punctaj de credibilitate îl are esp.md, portal din Bălți – 50,7 puncte, urmat de trm.md, tv8.md.

Expresul.md se situează pe locul 16 din cele 40 de instituții media monitorizate (dintre care doar 6 sunt din afara Chișinăului) și pe locul 5 din cele 15 instituții monitorizate recent, în perioada 18 – 24 ianuarie 2021.
Astfel, la credibilitate, surclasează site-uri deja conscrate, cum ar fi: Jurnal.md, Protv.md, Publika.md, Deschide.md, Unimedia etc.

La momentul de față, grație Programului „Sprijin pentru mass-media independente din statele Parteneriatului Estic”, site-ul Expresul.md trece prin modificări substanțiale, ceea ce îl va face mai accesibil pentru publicul cititor.

Mai multe vedeți pe platforma Media Radar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *