Cât de credibil e site-ul Expresul.md? Răspunsul l-a oferit Media Radar: punctajul e mai mare decât la Jurnal.md sau Protv.md

Credibilitatea Expresul.md a ajuns sub lupa Media Radar, un instrument inovativ pe piața media din Republica Moldova, lansat de Centrul de Jurnalism Independent (CJI). Urmare a monitorizării, s-a stabilit: „”Portalul corespunde în mare parte criteriilor minime de credibilitate descrise de experții Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) în metodologia de monitorizare”.

Expresul.md a acumulat, în rezultatul monitorizării din perioada 18-24 ianuarie 2021, 39 de puncte, fiind plasat pe scara de credibilitate „de la 36 până la 46 de puncte”.

 

Punctele obținute, conform criteriilor de credibilitate

Disponibilitate date de identificare – 5
Declarație politică editorial – 0
Norme profesionale asumate public – 5
Calitate produse mediatice – 24
Accesibilitate navigare (usability) – 5.

De notat că cel mai mare punctaj de credibilitate îl are esp.md, portal din Bălți – 50,7 puncte, urmat de trm.md, tv8.md.

Expresul.md se situează pe locul 16 din cele 40 de instituții media monitorizate (dintre care doar 6 sunt din afara Chișinăului) și pe locul 5 din cele 15 instituții monitorizate recent, în perioada 18 – 24 ianuarie 2021.
Astfel, la credibilitate, surclasează site-uri deja conscrate, cum ar fi: Jurnal.md, Protv.md, Publika.md, Deschide.md, Unimedia etc.

La momentul de față, grație Programului „Sprijin pentru mass-media independente din statele Parteneriatului Estic”, site-ul Expresul.md trece prin modificări substanțiale, ceea ce îl va face mai accesibil pentru publicul cititor.

Mai multe vedeți pe platforma Media Radar.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *