VIDEO / Dezbateri publice. Reparația drumului Ungheni – Cetireni – Alexeevca

Pe 30 decembre 2020, redacția ziarului EXPRESUL a organizat o dezbatere publică la tema: Reparația drumului Ungheni – Cetireni – Alexeevca.

La dezbatere au participat Vasile Lupu, vicepreședintele raionului Ungheni, Eugeniu Popovici, activist civic, dar și locuitori ai satelor Cetireni, Florițoaia Veche și Alexeevca. Conectați online au fsot Oleg Secrieru, reprezentant ADR Centru și Diana Ranga – Enachi, specialist în buna guvernare.

Faptul că automobiliștii au ieșit în stradă și au protestat nu a dat mari rezultate. Și la momentul actual, se plâng de starea dezastruoasă a drumului, mai ales de faptul că investesc sume enorme de bani pentru reparația mașinilor personale. „ Avem persoane care săptămânal vin cu intenția de „Hai, Eugen să ieșim să blocăm drumul”. Cu greu îi rețin ca să nu iasă în stradă”, spune Eugeniu Popovici.

Cu o explicație, referitor la problema existentă deja de trei ani, a venit Oleg Secrieru. El recunoaște că întreg procesul de reconstrucție este tergiversat și că antreprenorul nu este destul de competent. Un alt „record” pe care l-a înregistrat drumul în cauză a fost sistarea reparației pe o perioadă de câteva luni, deoarece au fost depistate nereguli în efectuarea lucrărilor. „Din păcate înaintăm destul de greu, dar cu optimism, cu asta și vom ajunge la finalizarea acestui proiect”, a menționat dânsul.

Reamintim că, construcția drumul Ungheni – Cetireni – Alexeevca a început în septembrie 2017  și trebuia să fie finalizat în 2019. Însă la final de 2020, drumul așa și n-a fost finalizat, acesta fiind construit în proporție destul de mică.

De nenumărate ori, automobișliștii au organizat proteste, fiind nemulțumiți de mersul lucrărilor. Despre proteste puteți citi AICI și AICI.

Urmăriți dezbaterea în format video și aflați detalii:


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *