Vești bune pentru un interpret ce-și trage rădăcinile de prin părțile Ungheniului

„Începem anul 2021 cu vești frumoase”, anunță interpretul și muzicianul Vali Boghean, născut la Bumbăta Unghenilor.
Vestea e că, la finele săptămânii curente, pe 16 ianuarie, la TV8, va fi difuzat un film despre activitatea lui Vali Boghean sau, așa cum spune dânsul, „o retrospectivă de 10 ani învelită într-un film”.

Regia îi apaține lui Ronin Terente, producători fiind Alexei Baraboi și Vali Boghean.
Pelicula a fost realizată cu susținerea Primariei municipiului Chișinău, a Direcției Cultură a municipiului Chișinău și DVV SHOW.

Vali (Valentin) Boghean s-a născut pe 21 septembrie 1977, la Bumbăta, raionul Ungheni, fiind al 14-lea copil în familie. Primele cunoștinte despre muzică le ia de la tatăl său, care toată viața a cântat la baian pe la nunți și cumetrii.
La vârsta de 8 ani, Valentin este înscris la Școala de muzică din orașul Cornești în clasa de pian. Doi ani mai târziu începe a studia trompeta. La 13 ani cântă în orchestra de instrumente populare de la Centrul de Creație al copiilor din orașul Ungheni.
În 1992, șapte din frații Boghean fondează formația de muzică ușoară „Aghelia”, care de venit, în scurt timp, foarte populară atât în Ungheni, cât și în republică.

La Ungheni, Valentin Boghean începe să studieze și să interpreteze jazz, avându-i ca profesori pe Pavel Căpățină și Ion Lincovschi. Înnsușește un nou instrument muzical – Saxofonul. În 2000, inființează, împreună cu Pavel Capațină și Ion Lincovschi, formația de jazz-rock „X-Band”.

În anul 2003, Valentin este invitat de Anatol Ștefăneț, liderul formației „Trigon”, să participe ca instrumentist în cadrul proiectului „SeaZONE”, după care devine membru a Trigonului până în 2007.

În 2009, Vali Boghean și-a înființat propria lui formație – Vali Boghean Band. În decembrie 2010, Vali și trupa sa au susținut primul concert la Teatrul de Operă și Balet, în colaborare cu Victor Socaciu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *