Tinerii din Călărași își doresc, mai mult decât oricând, un complex sportiv
Indiferent de vârstă, fiecare persoană are nevoie de activitate fizică pentru a-și menține sănătatea, bunăstarea, dar și echilibrul emoțional.
De aici vine și necesitatea construirii unui complex sportiv în Călărași, deoarece la moment chiar nu există o asemenea oportunitate, iar tinerii își petrec timpul, cel mai des, stând în fața calculatoarelor.
Acest complex ar aduce multe îmbunătățiri în special copiilor, care, cu ușurință vor învăța și practica mai diverse tipuri de sport.
În calitate de membri ai Consiliului local al Tinerilor din oraș, am participat la mai multe întâlniri unde am discutat cu autoritățile locale despre perspectiva construirii unui complex sportiv la noi acasă. Am participat la audieri publice și ne-am exprimat susținerera pentru un eventual proiect. Cu regret, acesta a fost respins în repetate rânduri de factorii de decizie din motivul că amplasarea aleasă nu era una tocmai favorabilă.
Sperăm totuși ca inițiativa să fie materializată până la urmă.
Studiile arată că tinerii care sunt mereu implicați în activități fizice nu vor fi niciodată pasivi la vârsta adultă, își vor urma întotdeauna scopul și îl vor atinge. Sportul întărește corpul și echilibrează starea mentală a copilului, iar struirea în grup îl va învăța să comunice cu semenii săi, să devină mai sociabil și să depășească barierele psihologice. Copiii care practică în mod regulat sportul sunt întotdeauna mai calmi, le este mai ușor să se concentreze la lecții. Sportul îi disciplinează nu doar la antrenamente, ci și la ore.
Dorim sa menționăm că acest complex ar trebui sa fie construit pe un teren care nu ar dăuna naturii, luând în considerare ocolirea acțiunilor de a defrișa o porțiune de parc sau pădure. Călărașiul poate fi modernizat – folosind bani alocați rațional!
Realizat de Mihaela Bragoi, Ionuț Rîpă, Eugenia Cebotarenco și Valeria Dragancea – beneficiari ai Proiectului ”Sunt tânăr – deci mă implic” implementat de AO „ASCED” în parteneriat cu Ziarul ”Expresul”.
AO „ASCED” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Sunt Tânăr- deci mă implic”) în or. Călărași. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API)
Lasă un răspuns