S-a decis. Satele Zagarancea, Semeni și Elizavetovca au străzile denumite

Satele ce intră în componența comunei Zagarancea (Zagarancea, Semeni și Elizavetovca) au fost, recent, denumite.

La Zagarancea putem vedea străzile Alexandru Ioan Cuza, Ion Aldea-Teodorovici, Dumitru Matcovschi, Mitropolit Varlaam sau Bălțeni. La Semeni vedem străzile Bogdănești, Ștefan cel Mare și Sfânt, Varșovia sau Andrian Pascaru. Iar la Elizavetovca vom vedea străzile Sfântul Gheorghe, Luceafărul, Demnității sau Sfânta Anastasia. ”Totuși, un accent mai mare s-a pus pe ideea de a denumi străzile după unele personalități notorii din istorie sau din literatura română. Unele denumiri de străzi însă, au fost păstrate ca urmare a prelungirii străzilor dintr-o localitate în alta, cum ar fi strada Decebal și strada Bălțeni pe segmentul Ungheni-Zagarancea”, a precizat primarul.

În total, la Zagarancea sunt 31 de străzi și stradele, la Semeni – 29 de străzi și stradele iar la Elizavetovca sunt 17 străzi și stradele.

„Decizia de a denumi străzile a reieșit din necesitatea de a asigura modernizarea și dezvoltarea acestor sate”, a subliniat Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea.

Iar o dată cu denumirea străzilor, primarul crede că se va facilita accesul în sate de către serviciile pe care locuitorii le solicită frecvent. „Aici vorbim de pompieri, poliție, ambulanța, taxi sau chiar poștașii”, a reiterat primarul.

În afară de denumirile străzilor, primarul a precizat că vor fi montate și numerele poștale pentru fiecare casă. Iar pentru 2021, planifică ca aceastea să fie realizate din bugetul local.

Potrivit lui Vasile Gaviuc, denumirile străzilor au fost selectate de comun acord cu consilierii locali, dar și cetățenii.

De subliniat că denumirea străzilor din comuna Zagarancea, a fost posibil grație proiectului bugetar de stat și colaborării cu Institutul pentru Organizarea Teritoriului (IPOT). „Mai ales, am întrunit toate condițiile pentru a fi selectați ca parte a programului”, a conchis Vasile Gaviuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *