RAPORT. Din cauza pandemiei, la frontieră au fost constatate mai puține cazuri de încălcare a legislației frontaliere

Echipa managerială a Direcției Regionale Vest și-a prezentat raportul privind activitatea pe parcursul anului precedent, 2020.

Din cauza situației pandemice, cauzată de noul virus COVID–19 și a restricțiilor impuse, pe parcursul anului precedent fluxul de persoane s-a redus la jumătate (51,5%) față de anul 2019. O scădere drastică se atestă și la capitolul traversărilor mijloacelor de transport.

Odată cu reducerea traficului transfrotalier a scăzut și numărul cazurilor de încălcare a legislației frontaliere, fiind înregistrate doar 512 cazuri de activități ilegale, față de 709 – în 2019.

A crescut, însă, semnificativ, cu peste 50%, numărul cauzelor contravenționale, fiind amendate peste 3400 de persoane, în special pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, încălcarea regimului în punctul de trecere a frontierei de stat etc.

S-A CONSTATAT că principalii factori de risc pentru subdiviziunile din cadrul Direcţiei Regionale Vest
– creşterea fenomenului migraţiei ilegale din partea cetăţenilor ţărilor cu risc sporit migraţional, care încearcă să folosească Republica Moldova ca ţară de tranzit spre UE;
– contrabanda cu produse de tutungerie, traficul ilicit de mărfuri și alte substanțe interzise;
– prezentarea la controlul de frontieră a documentelor de călătorie false sau contrafăcute pentru a ajunge în comunitatea europeană;
– introducerea frauduloasă în Republica Moldova a mijloacelor de transport în baza certificatelor de înmatriculare, procurilor false sau falsificate etc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *