Raioanele Călărași și Ungheni vor beneficia pentru al doilea an consecutiv de proiectul „Clasa Viitorului”. Ce licee sunt vizate

Liceele „Mihai Eminescu” din Ungheni și, respectiv, „Vasile Alecsandri” din Călrași vor beneficia, în anul 2021, de Proiectul „Clasa Viitorului”, ceea ce înseamnă dotare cu echipament digital performant, mobilier modern și elemente de decor specifice proiectului, servicii gratuite şi consultanţă în design, dar și cursuri de formare profesională continuă – toate, datorită suportului financiar integral al Fundației Orange Moldova.

Anterior, în 2020, alte două licee din raioanele Ungheni și Călărași au beneficiat de proiectul respectiv. Este vorba de Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni și Liceul „Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași.

„Clasa Viitorului” oferă posibilitatea minunată de a pune în practică ceea ce învățăm în teorie. În acest proces ne ajută echipamentele digitale, care ne permit să înțelegem mai bine principiile fizicii sau ale chimiei și cum ele pot fi aplicate în viața de zi cu zi”, a explicat Marius Prepeliță, elev la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni, care a înțeles ce înseamnă acest proiect nu doar din auzite.

De notat că, în luna octombrie 2020, a fost lansată cea de-a treia ediție a proiectului. În urma concursului, 11 școli din 10 regiuni ale Republicii Moldova au fost desemnate câștigătoare și urmează să beneficieze de oportunitățile acestui proiect.

Proiectul a fost lansat în anul 2017 la inițiativa Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea partenerilor strategici de dezvoltare, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei, UKaid și Fundația Orange Moldova.

Până în prezent, conceptul „Clasa Viitorului” a fost replicat în 31 de școli din 21 de regiuni ale Republicii Moldova, ceea ce a făcut posibilă crearea a noi spații de studii cu tehnologii și metode noi de predare, de care beneficiază deja 29193 de profesori și elevi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *