Incubatorul de afaceri din Călărași a devenit și mai încăpător

Așa e acum!

De acum înainte și subsolul clădirii Incubatorului de Afaceri din orașul Călărași va putea fi exploatat de către rezidenți.

Acest lucru va fi posibil datorită faptului că, circa 300 de metri pătrați de la subsolul clădirii au fost renovați recent. Și asta după ce administrația instituției a implementat un proiect finanțat de Slovak AID – Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare.

Proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii de afaceri în raionul Călărași” a fost implementat timp de un an, iar lucrările s-au încheiat în luna octombrie. Potrivit lui Victor Ambroci, managerul Incubatorului de Afaceri din Călărași, valoarea totală a proiectului a fost de circa 13 mii 514 Euro, dintre care 10 mii euro au venit de la Slovak Aid, iar 3514 Euro a fost contribuția Consiliului raional Călărași.

Victor Ambroci mai spune că în cadrul proiectului au fost trasate mai multe obiective, privind extinderea spațiilor destinate producerii la nivelul subsolului clădirii. Aici s-au tencuit și vopsit pereții, s-a pus gresie, s-au schimbat ușile, s-a extins rețeua de alimentare cu apă și canalizare, s-a construit un grup sanitar cu duș, etc.

„Colaborarea cu SlovakAID a creat noi oportunități pentru mediul de afaceri din raionul Călărași, dar și din regiune”, a menționat Victor Ambroci, apoi a mai adăugat: „Prin implementarea  proiectului  dat, am obținut o nouă experiență pozitivă, iar infrastructura reabilitată a subsolului Incubatorului de Afaceri creează noi oportunități de dezvoltare pentru viitorii rezidenți, care se vor bucura de condiții prielnice pentru inițierea și dezvoltarea afacerii”. Tot el a mai menționat că atragerea de noi rezidenți și acordarea de servicii consultanță în afaceri rămân în continuare prioritațile Incubatorului de Afaceri alături de partenerii – ODIMM, RIAM și Consiliul Raional Călărași.

Acum cele opt spații care au fost renovate vor putea fi utilizate de rezidenți, asigurându-se astfel un echilibru între spațiile destinate producerii și prestarii de servicii din incinta Incubatorului de Afaceri.

La moment instituția găzduiește 33 de rezidenți, doi dintre care își desfășoară activitatea în spațiul proaspăt renovat. Iar managerul instituției a subliniat că cei interesați de dezvoltarea unei afaceri pot intra în ”familia” Incubatorului, „deoarece aici mai există cel puțin șase spații disponibile”, vorba dânsului.

Așa a fost
Așa a fost

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *