FOTO / Cadouri pentru copiii din Petrești, în prag de sărbători, venite tocmai din Franța

Bucurie mare pentru 20 de copii ai satului Petrești. În ziua de duminică, 27 decembrie, aceștia au primit cadouri, împachetate frumos și cu mare drag de către diaspora moldovenească din Franța.

Cadourile au fost aduse și dăruite de către petreșteanca Irina Movileanu, stabilită de mulți ani cu traiul în Franța. Iar drept răsplată, copiii au urat-o, au colindat-o, i-au recitat poezii și i-au dăruit cadouri confecționate chiar de ei, mulțumindu-i astfel pentru inițiativa și generozitatea ei.

Fostă absolventă a Gimnaziului ”Gaudeamus”, dânsa cu mari emoții și cu lacrimi în ochi și-a amintit de colegi, de profesori, dar și de clipele petrecute aici în anii de școală. „Aici am făcut primii pași în lumea literelor, aici i-am avut pe profesorii care m-au ghidat în lumea cunoștințelor, aici am învățat primele cuvinte în franceză, care azi este limba pe care o vorbesc zi de zi”, a subliniat Irina Movileanu, arătându-se impresionată de talentele pe care le au copiii gimnaziului din Petrești. Totodată, dânsa i-a îndemnat să-și dezvolte talentele și, atunci când vor ajunge departe, să nu uite de unde au pornit.

„Până la lacrimi m-a emoționat aceasta surpriză făcută copiilor satului, acest gest al absolventei noastre, pentru că fiind la o distanță atît de mare, ea și-a amintit de satul ei natal, de școală, de locul de unde a pronit”, a menționat și Parascovia Bernic, directoarea gimnaziului.

De subliniat că astfel de cutii cu daruri în prag de noul an, merg în diferite localități din țară. Aceastea sunt distribuite de către Asociația ”PapilonDor” din Franța, a cărei fondatori sunt moldovencele Irina Movileanu, Viorica Țîmbalari și Tatiana Smolenschi. ”Vrem să facem o tradiție, ca în fiecare an, în prag de sărbători să venim aici la Petrești, cu cutiile cu daruri, pregătite de diaspora moldovenească, pentru copiii satului. Sunt foarte emoționată că mă aflu azi aici”, a conchis Viorica Țîmbalari, prezentă și ea la evenimentul de distribuire a darurilor.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *