Ei sunt unghenenii care au reușit să ne impresioneze în 2020

De 13 ani, în primul număr al ziarului „Expresul” de la început de an, noi facem un top al oamenilor care au reușit să ne impresioneze. Vedeți care sunt cei 4 ungheneni care au reușit să ne impresioneze în 2020. Cu siguranță însă, sunt mai mulți.

Nicanor BUZOVOI, agricultor

Este directorul general al SRL „Agrosfera – BM” din Pîrlița. În luna mai, atunci când pandemia creată de COVID – 19 dădea târcoale prin Ungheni, iar numărul bolnavilor creștea de la o zi la alta, iată că Nicanor Buzovoi, a făcut un act de binefacere. A dăruit Spitalului Raional Ungheni un videobronhoscop, un aparat mult râvnit și așteptat de către medicii ungheneni.

Videobronhoscopul este folosit pentru pacienții cu patologie pulmonară și spitalele raionale din republică nu au așa aparate. Deci, Nicanor Buzovoi este cel care a adus bucurie și speranță în ziua de mâine nu doar medicilor, dar și pacienților care sunt în stare gravă. „Dacă avem posibilitatea să o facem, de ce să nu o facem?”, spunea atunci, agricultorul.

Lucia BULGARU, medic

Este șefa Secției boli cronice la Spitalul Raional Ungheni. Iar din luna aprilie, Secția boli cronice a fost transformată în Secție COVID – 19. În toată această perioadă, Lucia Bulgaru a fost cea care a luptat pentru viața fiecărui pacient intrenat de coronavirus în parte. Și încă continuă să o facă, pentru că este unul dintre medicii care are tăria de caracter de a merge mai departe, deși viața a pus-o la grele încercări iar pandemia i-a luat oameni dragi.

Și nu în zădar ea a fost aleasă ”Cel mai apreciat doctor” al anului 2020. Ea a fost doctorul căruia, unghenenii au decis să-i spună ”Mulțumesc Doctore!” în mod online. În luna iulie și-a primit trofeul pentru atitudine și profesionalism. ”Nu am alergat niciodată după premii, dar sunt mulțumită că munca mea de 28 de ani ca medic este aperciată de pacienți”, ne-a spus dânsa atunci.

Sergiu MANCIU, primar

Este primarul comunei Măcărești și e la primul său mandat. Dar, din punctul nostru de vedere  a reușit să facă într-un an cât alții nu a reușit să facă în patru ani.

Pe lângă faptul că încearcă să fie cât mai transparent în activitatea sa, postând pe rețelele sociale toate acțiunile pe care le întreprinde, iată că în primăvara acestui an a reușit să aducă o mare bucurie în sufletul a patru frați, invalizi de gradul I, din Frăsînești. La inițiativa lui Sergiu Manciu, vechea casă a acestora a fost demolată, pentru că era într-o stare avariată și în locul ei a fost construită una nouă. Consiliul local a alocat bani și au fost cumpărați cotileții, iar grație mobilizării mai multor cetățeni, casa a fost ridicată într-un termen scurt. Iar în toamnă, cei patru frați s-au mutat în casă nouă.

Eugeniu POPOVICI, activist civic

Este din satul Cetireni și se implică de fiecare dată în problemele comunității. Încearcă să insufle dragostea pentru locul de baștină mai multor locuitori ai satului. Este cel care a organizat un ultim sunet pe 31 mai la Școala Roșie din Cetireni. I-a provocat pe toți cei care au învățat cândva aici să vină la școală căci „Să  nu uităm de unde am pornit, să  nu uităm de situația critică a școlii”, vorba dânsului. Își dorește să formeze un grup de inițiativă pentru ca ulterior să identifice resursele necesare pentru restaurarea acestui monument istoric.

Tot el este cel care a organizat de nenumărate ori proteste pașnice pe drumul Ungheni – Cetireni – Alexeevca, fiind nemulțumiți de starea deplorabilă a acestuia. Și asta pentru că lucrările au fost începute încă în 2017, cu mare fast, după care au fost sistate și cerințele față de proiect au ajuns a fi nerespectate și neîndeplinite.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *