Două orașe din România, printre cele mai „sănătoase” din lume. Unul dintre ele este înfrățit cu Ungheniul

Conform unui Top 20, creat de o companie britanică de brokeraj şi consultanţă, Timişoara şi Cluj-Napoca se numără printre orașele în care se trăiește cel mai sănătos.

Este vorba de un clasament citat de ZF și preluat de rfi.ro.

NOTĂ:
Cluj-Napoca este municipiul înfrățit, de mai bine de patru ani, cu Ungheniul. În semn de gratitudine pentru ajutorului acordat pentru amenajarea Parcului central din Ungheni, o alee de aici poartă numele Cluj-Napoca, iar parcul – Micul Cluj.

În topul respectiv, Timișoara s-a clasat pe locul 15, iar Cluj-Napoca – pe locul 16, astfel devansând oraşe precum Helsinki, Copenhaga, Munchen, Praga sau Oslo.

Specialiştii companiei au analizat o multitudine de factori, printre care rata obezităţii, durata de viaţă, criminalitatea, poluarea, serviciile medicale, dar și siguranţa cetăţeanului și numărul de ore de expunere la soare într-un an.

În topul respectiv, pe locul întâi se situează oraşul Valencia din Spania. ”Acest oraş are o climă ideală. Nu este nici prea cald, nici prea frig şi este împânzit de zone verzi care îmbunătăţesc calitatea aerului. Oamenii din Valencia se bucură de multe ore de expunere la soare pe an, ceea ce contribuie la starea de sănătate”, explică autorii studiului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *