„Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun”, o campanie a unui grup de inițiativă locală, realizată în prag de sărbători

Grupul de Inițiativă Locală „COOL DA”, creat pe lângă biblioteca Filiala de Carte Românească „George Barițiu” Brașov, a lansat, recent, campania de caritate „Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun”.

„Scopul campaniei este colectarea cadourilor și distribuirea lor copiilor social vulnerabili din orașul Ungheni”, a subliniat Olga Burlacu, membră a Grupului de Inițiativă Locală.

Totodată, Olga Burlacu a venit cu un îndemn către ungheneni de a se implica în Campania respectivă: ”Dacă ești părinte, te invităm să te alături în Campania „Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun”, implicând piciul tău în crearea unui cadou de Crăciun pentru un copil nevoiaș”.

Astfel, este nevoie de o cutie goală care poate fi decorată frumos, în care puteți aranja, cu grijă, cadourile oferite unui copil nevoiaș. Cutia poate conține jucării, hăinuțe, rechizite școlare, dulciuri neperisabile – potrivite vârstei și sexului copilului ales.

Ulterior, cadoul poate fi adus la biblioteca Filiala de Carte Românească „George Barițiu” ce se află în incinta Școlii Primare „Spiridon Vangheli” din Ungheni. Ulterior, membrii grupului de inițiativă locală vor distribui cadoruile adunate copiilor nevoiași din Ungheni.

Campania va dura până pe 24 decembrie.

Inițiativa face parte din Proiectul ”Bibliotecile spații democratice de informare și implicare civică”, implementat de Asociația Obștească „Baștina Frăsînești” în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Repubica Moldova”, în parteneriat cu Asociația pentru Politica Externă (APE), Bibliotecile Spații Democratice, LecturaCentral și finanțat de Uniunea Europeană și Fundatia Konrad Adenauer Republica Moldova.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *