Sunt tânăr, deci mă implic. Orașul Călărași urmează să-și îmbunătățească serviciile de alimentare cu apă și canalizare

În orașul Călărași au început lucrările de reabilitarea și extindere a sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare.

Potrivit unui comunicat emis de primăria orașului Călărași, urmează să fie construite 15,845 km  rețea de apeduct, inclusiv 875 de branșamente. De asemenea, vor fi construite 4,9 km rețea de canalizare, inclusiv 234 racorduri. Totodată, administrația public locală planifică construcția unei stații de clorinare a apelor uzate.

În rezultatul implementării acestei măsuri investiționale, peste 15845 de cetățeni din orașul Călărași urmează să fie conectați la un sistem îmbunătățit și durabil de alimentare cu apă.

”Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora”, se mai arată în comunicat.

De subliniat că lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în orașul Călărași”, este finanțat de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Cristina-Andreea Mândrescu, beneficiară a Proiectului ”Sunt tânăr – deci mă implic” implementat de AO „ASCED” în parteneriat cu Ziarul ”Expresul”. 

AO „ASCED” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Sunt Tânăr- deci mă implic”) în or. Călărași. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *