Șase ungheneni vizați într-o schemă de contrabandă cu țigări

La Vama Sculeni. Căldură mare, mon cher, vorba lui I.L.Caragiale

Polițiștii de frontieră au contracarat o schemă ilegală, prin care urmau să fie transportate peste frontiera de stat aproape 20 mii de pachete cu țigări. Vizați pe această cauză penală sunt șase conaționali, originari din raionul Ungheni.

Acțiunile de documentare și cercetare au fost inițiate în baza unei informații operative de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Vest. Acestea au fost organizate și desfășurate pe sectorul de responsabilitate și anume în perimetrul satului Petrești, raionul Ungheni. Astfel, aflați în misiune de serviciu, ofițerii de investigație au fost alertați de prezența unui mijloc de transport de model Fiat Skudo, iar la scurt timp s-a apropiat un alt autoturism de model Niva.

Șoferul care se afla la volanul mașinii Fiat Skudo, la vederea polițiștilor de frontieră, a reușit să blocheze mijlocul de transport și să fugă de la fața locului. Acesta a fost identificat a doua zi la adresa de domiciu, unde s-a și realizat percheziții pentru fapta săvârșită. În compartimentul marfar al autovehicolului se aflau 17 colete voluminoase cu produse de tutungerie, marca Ashima, a căror valoare a fost estimată la peste 500 mii lei. Pe lângă acestea a fost găsită o barcă gonflabilă și o bobină cu funie.

Cât despre conducătorul auto al Nivei și cei patru pasageri, au fost reținuți și audiați. Bărbații, originari din raionul Ungheni și cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, au recunoscut despre intenția lor de a transporta marfa peste hotarul Republicii Moldova.

În repercursiunea celor înregistrate conform cauzei penale, mijloacele de transport au fost indisponibilizate pe teritoriul Direcției regionale Vest, iar coletele plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte până la finalizarea cercetărilor. Bărbații sunt cercetați în stare de libertate și riscă o amendă conform prevederilor art. 248 al. (1) lit.b al Codului Penal al Republicii Moldova.

Vedeți un material video la subiect, plasat pe pagina de facebook a Poliției de frontieră: https://www.facebook.com/watch/?v=3173368619429682

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *