QUIZ / Ce știm despre sărbătorile de iarnă

Una din interesantele curiozități despre Crăciun este aceea că acesta nu a fost sarbatorit pe 25 decembrie (stil nou) dintotdeauna, aceasta dată devenind oficială abia în 350 la ordinul Papei Iuliu Întâiul. Anterior acestei proclamații, civilizațiile care au îmbrățișat creștinismul sărbătoreau Nașterea lui Iisus Hristos și la alte date; spre exemplu grecii sărbătoreau venirea pe lume a salvatorului omenirii pe 7 ianuarie, dată care a rămas și acum pentru creștinii pe rit vechi.

Echipa EXPRESUL vă propune un Quiz interactiv despre sărbătorile de iarnă! Cu siguranță vă va crea o dispoziție bună!


Brazii de Craciun au nevoie in general de 15 ani pentru a ajunge la lungimea necesara, asta in conditii de crestere naturala si nu in pepiniere. Primele “globuri” de impodobire a brazilor de Craciun au fost merele, acest lucru intamplandu-se inca de pe vremea romanilor cand copacii erau impodobiti pentru Saturnalia. Mai apoi, in secolul 15, acest lucru s-a schimbat iar brazii au inceput sa fie impodobiti de luminite gratie pastorului protestant Martin Luther, care a avut o revelatie cand privea cerul printre ramurile unui brad, vazand lumina stelelor licarind prin acestia.

Una din cele mai cunoscute tradiții despre Crăciun este cea a Moșului Crăciun care aduce cadouri tuturor copiilor, însă vraja acestei magii este întretăiată de cercetători, care au calculat și o viteză și o modalitate în care Moșul ar trebui să călătorească în întreaga lume pentru a aduce cadourile de sub brad tuturor copiilor. Acesta ar trebui să viziteze în jur de 822 de case pe secundă și să călătorească în sania sa la viteza de peste 1000 de km pe secundă.

Se spune că prima dată când a fost sărbătorit Crăciunul a fost în anul 521, în orășelul York din Marea Britanie.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *