Proiectul „Women in Online Work (WOW)”: Noi oportunități online pentru fete și femei

Sărbătorile de iarnă vin cu daruri generoase și noi oportunități pentru anul 2021 pentru fetele și femeile din regiuni care-și doresc să lucreze online.

Proiectul „Women in Online Work (WOW)” își propune să instruiască și să ghideze femeile pentru ca să poată presta servicii online prin intermediul platformelor internaționale de angajare pentru liberi profesioniști. Inițiativa este lansată cu susținerea Biroului de cooperare al Elveției în cadrul Proiectului „Optim – Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova”, implementat de Helvetas Swiss Intercooperation în parteneriat cu Camera de Comerț și industrie a Republicii Moldova, și cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei în cadrul Proiectului TEKWILL.

 „Women in Online Work (WOW)” va cuprinde mai multe cursuri și un eveniment online care au ca scop încurajarea femeilor de a-și dezvolta abilitățile necesare pentru munca în mediul digital.

Astfel, inițiativa se va desfășura în mai multe etape:

Etapa I va cuprinde o conferință de instruire în carieră pentru 200 femei. La această etapă, participantele vor afla despre noile tendințe din câmpul muncii și vor fi ghidate să-și pregătească portofoliului profesional pe platforme online, să-și elaboreze un CV calitativ, să-și mențină pagina de pe rețele sociale și platformele de angajare pentru liberi profesioniști.

Etapa II va include un curs practic gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare pentru unele dintre cele mai solicitate profesii din online: Software Tester, Social Media Management, Design Grafic. Astfel, timp de 3 luni, 50 de participante vor lua parte la traininguri de dezvoltare și abilitare pentru a învăța practicile de lucru utilizate de platformele internaționale de angajare.

Etapa III va consta într-o sesiune de practică, sub forma unui mentorat asistat pentru cele 50 participante. Fetele vor fi ghidate de mentori pentru a-și pregăti portofoliile, a se înregistra pe platforme internaționale, care oferă locuri de muncă la distanță și cu un orar flexibil.

Data limită pentru înscrierea la program este 11 ianuarie 2021, în baza formularelor de înregistrare de aici https://forms.gle/XF4iZ15xabVoHbk67

Pentru a fi parte a programului „Women in Online Work (WOW)” este nevoie ca participantele să respecte următoarele criterii:

  • Să aibă 18 ani împliniți
  • Să fie stabilite în afara razei orașului Chișinău
  • Să cunoască limba engleză la un nivel intermediar sau avansat
  • Să aibă competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului

După completarea formularelor de înregistrare, echipa proiectului va evalua respectarea criteriilor de eligibilitate, iar potențialele participante vor trebuie să mai parcurgă câțiva pași, și anume:

  1. Participarea la conferința de Ghidare și instruire în carieră, desfășurată online
  2. Finalizarea sarcinelor practice, trimise pe mail, cu respectarea termenului limită indicat
  3. Prezența la interviu alături de echipa proiectului.

Fetele selectate pentru a fi parte a programului „Women in Online Work (WOW)”, vor fi anunțate în decurs de câteva zile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *