O stație ecologică de epurare a apelor uzuale menajere a fost inaugurată la Sculeni. Cine va beneficia de ea

Centrul de plasament pentru persoane adulte și vârstnice din Sculeni, raionul Ungheni are o stație nou-nouță, ecologică, de epurare a apelor uzuale menajere.

Inaugurarea acesteia a avut loc acum o lună, iar costurile de instalare și montare a utilajului au ajuns la 298 mii 860 lei, bani din bugetul Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei (DGASPF) Ungheni.

Este o investiție foarte importantă, mai ales că în localitate nu există un sistem de canalizare centralizat.
Lunar, aici se utilizează circa 50 de 𝑡𝑜𝑛𝑒 de apă, iar evacuarea acesteia, până nu demult, implica atât incomodități, cât și costuri mari. Acum, cu ajutorul stației, această apă nu va mai fi evacuată, ci reutilizată, anunță DGASPF Ungheni pe pagina sa de facebook.

NOTĂ:
Procesul constă în tratarea biologic naturală a apei, în care substanțele organice sunt degradate datorită nămolurilor ce conțin bacterii active, acestea hrănindu-se cu deșeurile din apa uzată menajeră, iar într-un final, prin fermentație, apa să fie 98% purificată. Aceasta se acumulează într-un rezervor și poate fi reutilizată pentru uz casnic și la irigații.

Noua instalație dispune de un rezervor cu un volum de 900 de litri, trei decantoare, un filtru biologic și un sistem de aerisire naturală. Datorită 𝑚𝑒𝑡𝑜𝑑𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑒𝑖 𝑒𝑐𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐𝑒 utilizate, nu emană deloc miros, nu produce zgomot și nici nu poluează mediul.

La momentul de față, Centrul de plasament pentru persoane adulte și vârstnice Sculeni  are 45 de beneficiari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *