Natalia Junghietu: Vin sărbătorile, femeile fac planuri. Bărbații ce fac?

Vin sărbătorile, iar o dată cu ele, mulți dintre noi ne facem și planurile – masa de Revelion, masa de Crăciun, invitați, cadouri, etc.

Nu vreau să supăr bărbații (pentru că bărbații sunt diferiți, așa cum sunt și femeile), dar cred că mai multe planuri și le face femeia și se implică în realizarea lor, tot femeia. Ce cadouri ar trebui să cumpere și să pună copiilor, soților, nașilor, părinților sub brad, ce bucate să pregătească pentru masa de sărbătoare, pe cine să invite, ce hainuțe să cumpere copiilor, soțului, că doar la trecerea dintre ani trebuie să fii îmbrăcat în haine noi, cum să facă ordine prin casă. Și da, principalul e cum să le reușească, că de la ora 8 dimineața și până la 5 seara e la servciu. Chiar și în ziua de 31 decembrie. Deci, pe toate trebuie să le reușească după serviciu. Aici, răbdarea femeii chiar e pusă la grea încercare.

„Însă, aici, dragi femei și stimați bărbați, vreau doar să vă amintesc că Anul Nou sau Crăciunul e sărbătoarea tuturor, și a femeilor, și a bărbaților, și a copiilor. Și vreau să vă amintesc că în spatele unei mese doldora de bucate și a unei case stralucind de curățenie stă o femeie sleită de puteri. Iar atunci când ceasul bate ora 12 și anunță trecerea într-un alt an, în timp ce bărbații ciocnesc și se veselesc, femeia se gândește la patul din odaia alăturată.

Anul acesta a fost unul complicat pentru toți, iar sanatatea mentală a devenit prioritatea numărul 1 mai mult ca niciodată. Deaceea, este absolut firesc să vă relaxați în aceste momente, să ungeți niște tartine cu ce aveți, să deschideți o șampanie și să-i dați pace mamei, soției să stea liniștită, în pijama, lângă voi, fără curse la bucătărie și înapoi. Iar cumătrul, vecinul sau prietenul, lasă să stea acasă în acest an, lângă familia lui. E pandemie!” (postare preluată)

Haideți să vedem, câți bărbați joacă rolul lui Moș Crăciun și pun cadouri sub brad copiilor și soțiilor? Dar câte femei fac acest lucru?

Și da, uneori femeii nu-i trebuie multe. Un ajutor din partea bărbatului ei este suficient. Oare câți bărbați le spun femeilor lor: „Lasă, fac eu mâncare!”, sau „Lasă, hrănesc eu copilul!”, sau „Lasă, spăl eu vesela!”.

Haideți să fim fericiți în anul care vine, să ne ajutăm unii pe alții, să lăsăm tot răul în anul care a trecut și să avem grijă de sănătatea mintală a celui de lângă noi.

Sărbători fericite!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *