La Călărași, angajatorii sunt îndemnați să angajeze persoane vulnerabile

Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași a reușit, în premieră, să încheie un contract pentru subvenționarea unui agent economic care a angajat un șomer cu vârsta mai mare de 50 de ani. Este o premieră pentru Călărași întrucât măsura este una relativ nouă, căci în anul precedent aceasta a fost doar testată în câteva raioane.

Șomerul angajat este originar din raion și va munci de acum încolo la drumuri în cadrul unei companii din Strășeni care are filială la Călărași.

Astfel, mai nou agenții economici pot beneficia de subvenții lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, în cazul în care vor angaja șomeri, direcționați de către direcția teritorială pentru ocuparea forței de muncă, din următoarele categorii: persoane cu dizabilități, persoane eliberate din locurile de detenție, victime ale traficului de ființe umane, după reabilitarea psihologică și socială, victime ale violenței în familie, persoane care se luptă cu consumul de substanțe stupefiante ori psihotrope, după reabilitarea socială și psihologică, dar și persoane cu vârstă de 50 de ani și peste.

Potrivit Elenei Lungu, șef al Direcției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Călărași, conform legislației în vigoare, angajatorii sunt obligați să mențină raporturile de muncă cu persoana angajată pe o perioadă de cel puțin 12 luni de la data încheierii perioadei în care a primit subvenția.

”Este o procedură interesantă pentru agenții economici, care nu este atât de greu de implementat. Ne-am dori foarte mult ca angajatorii călărășeni să înțeleagă beneficiile acestei măsuri de subvenționare și să fie dispuși spre colaborare”, a declarat Elena Lungu.

La moment la direcția teritorială sunt înregistrați 82 de șomeri. Totodată, oferta de locuri vacante propuse de angajatorii din raion este de 155 de posturi.

Doina Harea

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *