Ieromonahul Savatie a devenit cetățean de onoare al orașului Călărași

Foto: Facebook.com/Savatie Baștovoi

Ieromonahul Savatie de la cea mai mică mănăstire din Republica Moldova, Oricova, a devenit cetățean de onoare al orașului Călărași.
Titlul cu toate însemnele i-au fost înmânate de  către primarul Ion Olari, pe 1 decembrie.

Foto: Andrian Rusu

Ieromonahul Savatie, pe numele său de mirean Ștefan Baștovoi, s-a născut la Chișinău, pe 4 august 1976, într-o familie de intelectuali. Copilăria și-a petrecut-o la Oricova, un sătuc din componența orașului Călărași.

„Ce am învățat interesant, am învățat aici”, a recunoscut dânsul în cadrul ceremoniei de înmânare a titlului de Cetățeran de onoare al orașului Călărași.

Savatie Baștovoi este cunoscut ca scriitor, având publicate peste 20 de cărți și fiind membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Este pictor – a absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Confecționează genți din piele. Este recunoscut ca un bun predicator și gânditor.

Cu toate acestea, faima i-a venit cu 2-3 ani în urmă, când a construit, pe  moșia buneilor săi, Mănăstirea de la Oricova, cu o suprafață de doar 16 metri pătrați.
Aici viețuiește la momentul actual, aici continuă să-l slujească pe Dumnezeu, aici, în liniștea ce-l înconjoară, creează.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *