Germania oferă încă 10 milioane de euro pentru dezvoltarea apeductelor în Călărași și Strășeni

Guvernul Germaniei va aloca alte 10 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile raioanului Călărași și Strășeni, în cadrul Proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, unitatea implementatoare a acestui proiect, a semnat deja acordul suplimentar de grant  cu banca de dezvoltare KfW.

„ Grantul alocat va asigura continuitatea proiectului și dezvoltarea sistemelor de aprovizionare cu apă în localitățile din raioanele Strășeni și Călărași”, menționează ADR Centru pe pagina sa web – adrcentru.md

Din banii alocați, 8,5 milioane euro vor fi utilizate pentru elaborarea proiectelor tehnice și contractarea lucrărilor de construcții pentru localitățile selectate.

O activitate importantă, ce urmează să fie realizată în cadrul proiectului, este regionalizarea operatorilor de apă din Călărași și Strășeni, astfel fiind posibilă prestarea serviciilor către toate localitățile conectate la noua sursă de apă în urma construcției magistralei Chișinău -Strășeni -Călărași.

La momentul de față, echipa de experți elaborează proiectul tehnic pentru noul apeduct și proiecte tehnice pentru patru localități suplimentare.

Proiectul ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este susținut financiar de Guvernul Federal German prin intermediul KfW, iar ADR Centru este instituția responsabilă de implementarea acestuia. Costul total al investițiilor preconizate  constituie circa 27,65 milioane de euro, dintre care 25 milioane de euro reprezintă grantul acordat de Guvernul Germaniei, iar 2,65 milioane de euro constituie contribuția garantată de Fondul Național de Dezvoltare Regională.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *