Un imbold din partea Uniunii Europene. Azi, sute de persoane defavorizate din Ungheni sunt ajutate

Peste 200 de persoane din raionul Ungheni au beneficiat gratuit, în acest an, de servicii de igienă, frizură, alimentație, spălarea vestimentației, consiliere psihologică și servicii medicale primare, anunță, pe pagina sa de facebook, Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Ungheni.
Asta, datorită Serviciului de zi „Îngrijiri sociale”, creat în 2018 cu suportul Uniunii Europene.  

După cinci luni de pauză, din cauza pandemiei de COVID-19, activitatea serviciului respectiv a reînceput în luna august, oferind gratuit servicii sociale unui număr impunător de persoane defavorizate.

Printre acestea se numără: persoane cu dizabilități severe, persoane fără adăpost, anumite categorii de persoane în etate. Toți sunt asigurați cu transport gratuit tur-retur, adaptat inclusiv necesităților persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Beneficiarii, cei care cu adevărat au nevoie de susținere socială, sunt identificate prin intermediul asistenților sociali comunitari din localitățile raionului.

La momentul de față, Serviciul de zi „Îngrijiri sociale” își desfășoară activitatea în incinta Centrului de Reabilitare și Integrare Socială a Bătrânilor din municipiul Ungheni.

Foto: Facebook.com/Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *