Drumul Hârbovăț – Sverida – Onișcani în reparație. Când va fi dat în exploatare

Imagine-simbol

Reparația Coridorului 8.3 ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași se va finaliza peste 5 luni. În prezent, lucrările sunt executate în proporție de peste 65%, transmite Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

„Reparația drumului va îmbunătăți considerabil infrastructura din zonă, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț. La fel, atât pietonii, cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră”, precizează ASD.

La momentul actual, se execută lucrări de reabilitare a podului, consolidare a acostamentelor din piatră spartă, amenajare a intersecțiilor, instalare a parapetelor metalice, aplicare a marcajului rutier, executare a acceselor laterale, conform sursei citate.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de îmbunătățire a drumurilor locale”, cu o valoare de peste 88 milioane de lei. Contractul prevede îmbunătățirea a circa zece kilometri de drum ai Coridorului și a fost semnat la începutul lunii septembrie 2019.

Până în luna martie 2021, lucrările vor fi finalizate integral, susțin surse de la Administrația de Stat a Drumurilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *