Un proiect pilot pentru cartierul Dănuțeni din Ungheni: va fi amenajată o trecere de pietoni iluminată

În cartierul Dănuțeni va fi iluminată o trecere de pietoni în cel mai aglomerat loc – în preajma magazinului „Moldova”, se anunță pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni.
Asta, datorită unui proiect elaborat de Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”, susținut de Fundația Comunitară Ungheni și Primăria municipiului Ungheni. EXPRESUL este partener media al proiectului. Lansarea oficială a proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute.

Foto: Facebook.com/Primăria municipiului Ungheni
Foto: Facebook.com/Primăria municipiului Ungheni

Proiectul, întitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni”, este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”, costul total al acestuia fiind de 52 mii de lei. Banii sunt oferiți de Fundația Comunitară Ungheni, iar co-finanțarea aparține Primăriei municipiului Ungheni.
În circa două luni, va avea loc inaugurarea oficială a trercerii de pietoni amenajate. Între timp, vor avea loc și ore de educație rutieră pentru elevi, fiind informați, per total, 300 de copii din cartier.
Potrivit Primăriei, ulterior vor fi iluminate și alte treceri de pietoni.
Totodată, Primăria anunță că examinează posibilități de a începe implementarea Proiectului privind iluminarea municipiului Ungheni, care prevede instalarea de becuri econome, schimbarea rețelelor etc. în toate cartierele municipiului. Specialiști în domeniu elaborează, la momentul de față, proiectul tehnic.
Prima stradă de unde va începe implementarea proiectului respectiv va fi Ștefan cel Mare din cartierul Dănuțeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *