Săptămâna Educaţiei Media în Moldova. Ce instituții din raionul Ungheni au optat pentru cursul Educație pentru Media

Foto: Media-Azi

Foto: Media-Azi

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a lansat cea de-a treia ediție a Săptămânii Educației Media în Moldova, care se va desfășura în perioada 19-25 octombrie.
Inițiativa are loc în contextul Săptămânii Mondiale a Educației Media, marcată la nivel global sub egida UNESCO.
Evenimentele din cadrul Săptămânii, anunță CJI, sunt organizate inclusiv cu implicarea pedagogilor care predau disciplina respectivă sau au participat la instruirile în acest domeniu.
Pe parcursul Săptămânii, în școlile din republică vor fi organizate concursuri de postere, expoziții de fotografii, dezbateri sau ateliere de discuții, la care vor fi abordate subiecte de educație media.
Totodată, vor fi anunțate rezultatele primei etape a concursului „Educaţia pentru media – prioritate în şcoala mea”, organizat în rândul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în care se predă disciplina Educaţie pentru media.
Vor fi selectate 12 școli care vor desfășura activitați de educație media până la sfârșitul anului de studii 2020-2021, iar 3 instituții învingătoare vor fi premiate cu câte o tablă interactivă.
În raionul Ungheni o singură instituție de învățământ a optat pentru cursul Educație pentru Media. Este vorba de Gimnaziul din Costuleni. Cursul respectiv este predate în clasele VII-VIII, iar CJI a editat și un manual special.
Anul de studii 2020-2021 este al patrulea în care disciplina opţională Educaţie pentru Media este predată în şcolile din Republica Moldova. Per total, studiază disciplina respectivă 2.479 elevi din 65 de şcoli.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *