Philippe Chaudier – Cavaler al Ordinului Național de Merit din Franța

Philippe Chaudier, președintele Asociației Obștești „Degețel”, cetățean de onoare al municipiului Ungheni, a primit însemnele de Cavaler al Ordinului Național de Merit (în franceză Ordre national du Mérite).
Distincția i-a fost oferită de către Pascal le Deunff, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, în cadrul unei ceremonii organizate la 1 octombrie.
”Domnule Chaudier, în numele președintelui Republicii Franceze și în virtutea puterilor care mi-au fost conferite, vă facem Cavaler al Ordinului Național de Merit”, i s-a adresat lui Philippe Chaudier, ambasadorul Franței, prinzându-i la piept însemnul, după care a adăugat: ”Dumneavoastră ați devenit un erou regional. Municipalitatea din Ungheni v-a făcut cetățean de onoare. Sunteți francez dedicat, altruist, generos și eficient. Proiectați din Franta în Republica Moldova o excelentă imagine de bunătate și onestitate”.
Și aceste cuvinte au fost spuse de Pascal le Deunff, după o incursiune a meritelor obținute de către Philippe Chaudier de-a lungul anilor atât în Franța, cât și în Republica Moldova.
Philippe Chaudier este stabilit cu traiul la Ungheni de aproape 20 de ani. În această perioadă, a dezvoltat o afacere, a inițiat zeci de proiecte sociale în orașul și raionul Ungheni, dar și alte raioane din țară. A contribuit la reabilitarea unor centre de sănătate și instituții de învățământ, a adus zeci de camioane cu ajutoare, în special pentru instituțiile medicale din Ungheni, dar și din țară.
”Mulțumesc pentru onoarea pe care mi-o acordați, știu că sunteți inițiatorul acestui eveniment. Aș fi vrut să împart acest eveniment cu toți cei pe care i-am întâlnit de-a lungul anilor, dar, din cauza pandemiei, numărul celor care sunt azi aici este limitat”, s-a adresat ambasadorului dar și celor prezenți, Philippe Chaudier.
”Sunt foarte mândru că, acum 13 ani, cunoscându-l pe Philippe Chaudier, fiind la primul meu mandat, la 15 august 2007, la prima ședință ordinară a Consiliului orășenesc, în unanimitate a fost votat ca Philippe să devină cetățean de onoare a orașului Ungheni. Vă mulțumesc că ați scris o pagină aparte în istoria orașului și raionului Ungheni. Vă mulțumesc că ați dat o culoare deosebită orașului și raionului nostru”, a subliniat și Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.
NOTĂ: Ordinul Național de Merit este un ordin de stat, acordat de președintele Franței. A fost înființat la 3 decembrie 1963 de președintele Charles de Gaulle. Acest ordin li se acordă cetățenilor francezi care s-au remarcat prin realizări civile și militare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *