Oameni ai Ungheniului. A decis să ofere banii dintr-un curs de psihoterapie pentru o scenă în aer liber

Maria Calhei. Foto: Facebook.com/Maarua Calchei

Maria Calhei. Foto: Facebook.com/Maarua Calchei

Maria Calchei, psihopedagog-terapeut în terapia prin jocul cu nisip din Ungheni, a decis să se implice în realizarea unui proiect în cartierul Berești-Vasilica, chiar dacă nu locuiește aici.
Dânsa a anunțat două ședințe de psihoterapie cu genericul „Caritate prin terapie”. Astfel, doritorii pot beneficia de cursurile: „Vindecare și transformare prin terapia jocului cu nisip” și „Cum construim propria cale către împlinire”, care vor fi desfășurate la Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” în zilele de 23 și, respectiv, 27 octombrie, începând cu ora 17.00. Sunt invitate persoane care au peste 18 ani.
Banii colectați (participarea la cele 2 ședințe costă 200 de lei) vor fi oferiți pentru asamblarea unei scene în aer liber, care să fie utilizată pentru organizarea festivităților culturale.
Realizarea proiectului respectiv, inițiat de Grupul de Inițiativă Locală „Vasilica-Berești”, în colaborare cu specialiștii Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, a început.
Fundația Comunitară Ungheni a oferit în acest scop 24 mii 195 de lei, Primăria municipiului Ungheni – 12 mii lei.
Per total, potrivit Galinei Varvariuc, coordonatoarea proiectului, e nevoie de 54 mii de lei.
O parte de bani au fost donați de agenți economici, dar și de localnici. ”Mai trebuie să adunăm 5000 de lei”, a precizat dânsa, subliniid, totodată: ”Doar împreună putem crea lucruri frumoase”.
Grupul de Inițiativă Locală „Vasilica-Berești” a făcut un apel și către cei plecați peste hotare, originari din cartierul Berești-Vasilica din Ungheni, pentru a susține financiar realizarea acestui proiect.
Scena va fi amplasată în preajma Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria”. Anterior, aici a fost amenajat și un foișor, și o bancă, și un teren de joacă, unul de sport. ”Treptat, vom transforma acest loc într-un adevărat complex cultural-sportiv și de agrement”, a mai spus Galina Varvariuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *