VIDEO. Aglomerație și agitație în preajma satului Zagarancea. Omul și câinele au fost un tot întreg

Aglomerație și agitație în preajma satului Zagarancea din raionul Ungheni. Aici s-au adunat 23 de chinologi împreună cu prietenii lor patrupezi, pentru a participa la tradiționalul concurs chinologic biatlon, organizat de Poliția de Frontieră.
Concursul a ajuns la ediția a șasea și a avut câteva noutăți importante.
În primul rînd, s-a decis ca, începând cu această ediție, competiția să poarte numele grănicerului, locotenent-colonel Veaceslav Oșovschii, cel care a pus bazele activității chinologice în Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.
În al doilea rând, pentru că, alături de polițiștii de frontieră, au acceptat să concureze și angajații de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, de la Inspectoratul General de Carabinieri și Serviciul de Protecție și Pază de Stat.
Pe o distanță de 8 kilometri, concurenții au avut de trecut 13 obstacole, iar tot parcursul lor a fost cronometrat. Concursul a durat 2 ore. În calcul a fost luat și capacitatea de lucru a câinilor, și tehnica de relaționare cu instructorii, și rezistența fizică, și îndeplinirea indicațiilor de către câini.
Pentru al doilea an consecutiv, în categoria A, titlul de cea mai bună echipă canină l-au obținut reprezentanții Direcției regionale VEST a Poliției de Frontieră, fiind urmată de polițiștii de frontieră și patrupezii de la Direcția regională NORD și chinologii și câinii de serviciu ai Direcției regionale EST și ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
Și la categoria profesională B, echipa Direcției regionale VEST a fost cea mai bună, fiind urmată de polițiștii de frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat s-au clasat pe locul III.
https://www.facebook.com/border.gov.md/videos/324919168571178


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *