Un proiect în plină desfășurare în raionul Ungheni


Sub stejarul secular din gospodăria doamnei Antonina Tocarenco din Pojarna, un grup mic, dar voinic de doamne, au participat, recent, la o sesiune practică cu genericul „Ecologia și Sănătatea. Bazele biologice ale sănătății. Alimentația sănătoasă”.
Acest eveniment a fost desfășurat și implementat de Asociația Obștească „Ecologie pentru sănătate” din Ungheni în cadrul proiectului „În forță pentru viață lungă activă”, care este finanțat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, ediția 2020.
Ședința interactivă organizată a inclus diverse curiozități referitor la noi rețete de alimentație sănătoasă, dar și o excursie în grădina certificată eco.
Unul dintre principalele obiective ale proiectului, potrivit Rodicăi Guțu, coordonatoarea proiectului,  „În forță pentru viață lungă activă”, este facilitarea comunicării dintre vârstnici și tineri prin reluarea dialogului cu factorii locali de decizie din primăria Costuleni; elaborarea și aprobarea, de comun cu autorităţile administraţiei publice locale, a strategiilor de integrare a perspectivei îmbătrânirii, crearea organizaţiilor de ajutor reciproc a vârstnicilor cu peste 60 ani, promovarea participativă a acestora prin implementarea programelor de instruire în artizanat și a activităților social – culturale în mediul rural.
Proiectul „În forță pentru viață lungă activă” a fost lansat la data de 14 august 2020, în satul Costuleni și urmează să desfășoare și alte activități în domeniul îmbătrânirii sănătoase şi active, contribuind la traiul independent şi autonom al vârstnicilor.


 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *