Spitalul Raional Călărași – printre lideri în ceea ce privește satisfacția pacienților. Pe ce loc se situează conform indicatorlor oficiali

Spitalul raional Calarasi
Imagine: ms.gov.md

Deși se află pe locul 29 din 34 spitale raionale, potrivit scorului PAS, Spitalul Raional din Călărași e în top 5 privind satisfacția pacienților. Sondajul este realizat de platforma www.spitale.md.
La momentul de față, instituția din Călărași se situează pe locul trei la capitolul satisfacția pacienților. Iată ce au scris câțiva dintre pacienții spitalului în anul 2020:
Oleg: ”Am avut ocazia să mă adresez într-o noapte la Spitalul Călărași, am fost surprins de atitudinea binevoitoare a personalului. Deși am venit singur, fără ”Salvare”, problema mea a fost rezolvată rapid. Medicul care m-a primit mi-a răspuns la toate întrebările și s-a purtat foarte frumos”.
Popa Laurențiu: ”La spitalul din Călărași am nimerit cu o urgență medicală. De la intrare am rămas plăcut surprins de condițiile de aici: reparație capitală, curat, lumonos. Lucrătorii medicali s-au comportat foarte frumos și prompt. Vă mulțumesc din suflet, domnilor doctori”.
Agapov Aliona: ”Am avut 2 operații cezariene, care au decurs foarte bine, datorită anesteziologilor și obstetricienilor. Un mare mulțumesc pentru toți lucrătorii medicali”.
De notat că și în ceea ce privește scorul PAS, calculat anual în conformitate cu 22 de indicatori, recomandați și utilizați la nivel internațional, Spitalul Raional din Călărași a crescut în clasament cu 3 trepte: de pe locul 32 în anul 2018, pe locul 29 în anul 2019. Scorul acumulat pentru 2019 e de 1494 puncte, față de 1436 puncte în 2018.
De notat că pe locul I se situează Spitalul Raional din Ungheni cu 1979 puncte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *