Din banii UE. În Regiunea Centru vor fi create 7 centre de informare turistică. Deocamdată, nu se știe exact unde. Explicația Agenției de Dezvoltare Regională Centru

Foto: moldova.md
Foto: moldova.md

Foto: moldova.md
Foto: moldova.md

Pe 18 septembrie, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România), au dat start proiectului „MuseumInfoTur – Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee – Centre de Informare Turistică”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020.
„Avem o Regiune cu un potențial turistic deosebit, iată de ce acest proiect vine ca un suflu nou pentru domeniul respectiv și avem toată încrederea că va fi un proiect pilot pentru dezvoltarea centrelor turistice similare atât în Republica Moldova, cât și în România”, a spus, în debutul evenimentului, Viorel Jardan, directorul ADR Centru.
Poiectul prevede creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru din Republica Moldova și al județului Galați din România.
Astfel, vor fi create Centre de Informare Turistică în 8 zone representative: 7 – în Regiunea Centru, Republica Moldova și 1 – în Galați, România.
Proiectul mai prevede sesiuni de instruire și vizite de studiu, tururi de promovare a patrimoniului cultural și istoric din arealul proiectului. Va fi făcută o analiză a potențialului destinațiilor turistice, vor fi elaborate profiluri ale traseelor turistice, programe excursioniste. De asemenea, va fi elaborat un brand comun, precum și Ghidul „Destinații ale turismului cultural transfrontalier din Moldova”.
Un alt punct important al proiectului îl constituie modernizarea platformei IT de promovare a produselor turistice din arealul proiectului. Totodată, muzeele – Centre de Informare Turistică vor fi dotate cu standuri demonstrative și mobilier.
Deocamdată, nu se știe exact unde vor fi cele 7 centre. ”Locația Centrelor de informare încă nu a fost stabilită, dar ne propunem să amenajăm căte un Centru în cele mai reprezentative muzee din 7 destinații turistice din centrul Republicii Moldova. Preponderent, se examinează muzeele din orașe, dar și cele mai active din localitățile rurale”, a explicat pentru EXPRESUL Lilia Țurcan, specialist în comunicare și informare la Agenția de Dezvoltare Regională Centru.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *