Primăria Ungheni anunță un nou bilunar ecologic. Apelul către licee: să composteze deșeurile vegetale

Primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, a semnat o dispoziție privind lansarea, pe 25 septembrie, a bilunarului ecologic de toamnă cu genericul: „Împreună să păstrăm un mediu curat și sănătos”.

Astfel, instituțiile publice, agenții economici, organizațiile neguvernamentale, locuitorii municipiului Ungheni sunt invitați să organizeze, în următoarele două luni, acțiuni de salubrizare a spațiilor publice, a locurilor în preajma cărora locuiesc, să se implice pentru ca Ungheniul să fie curat și frumos.
Potrivit Dispoziției respective, liceele din municipiul Ungheni, sunt încurajate să inițieze procese de compostare a deșeurilor vegetale, ca la final, să utilizeze îngrășământul obținut pentru plantele de cameră pe care le au în interior.
Anterior, în aceste instituții au fost instalate lăzi speciale pentru compostare.
Totodată, primăria a venit cu recomandări pentru fiecare instituție, ca să formeze echipe „Voluntari pentru un mediu curat în municipiul Ungheni”, din 1-2 profesori, care au participat anterior la training-urile desfășurate în cadrul proiectului „Râuri fără deșeuri pentru o Mare Neagră curată” și 5 elevi din clasele V-XI. Se dorește și implicarea liceelor la crearea unui site privind compostul, precum și la asigurarea condițiilor necesare pentru producerea compostului în cadrul școlii.
Bilunarul ecologic se va desfășura în perioada 25 septembrie – 25 noiembrie 2020.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *