Locuitorii sectorului Vătămăneasa cer să li se respecte dreptul de a se deplasa. Ei vor transport public

Imagine simbol: http://www.anunturighid.ro/

Imagine simbol: http://www.anunturighid.ro/

Lipsa transportului public din sectorul Vătămăneasa până în orașul Călărași stârnește tot mai multă indignare printre locuitorii sectorului.
”Domnule primar așa o întrebare: dumneavoastră mai aveți de gând să rezolvați problema cu transportul public în sectorul Vătămăneasa? Sau ne achitați taxiul fiecărei persoane ce are necesitatea de a se deplasa…, sau ne testați limita răbdării…”, scrie Elena Roșca pe rețelele sociale.
”Noi vrem un simplu microbuz de rută cu care sa ajungem în centru și nu ne interesează dacă e rentabil sau nu. La Vătămăneasa avem doar secție de votare și cimitir. Impozit plătim ca și cei din oraș”, se indignează și Negrela Sturza.
De altfel, un grup de locuitori a sectorului Vătămăneasa, au sunat și la redacție pentru a ne spune despre „durerea lor”. ”Suntem parte a primăriei orașului Călărași, de ce autoritățile publice nu se gândesc și la noi, la locuitorii sectorului Vătămăneasa. Doar am ales un primar tânăr în speranța că vom avea și rezultate. Dar ce avem? De ani de zile nu a făcut nimeni nimic în sectorul nostru. Dacă nu se rezolvă, vom fi nevoiți să ieșim în stradă să ne cerem drepturile”, se indignează Negrela Sturza.
”Dacă primarul ar mege cu trasportul public atunci ar hotărî imediat problema, dar așa nu-l interesează. Propun ca organizat, să mergem la primărie să protestăm, că altfel nu cred că se va rezolva”, o completează și Tamara Roșca.
L-am contactat pe primarul de Călărași, Ion Olari pentru a ne spune dacă are vreo soluție privind această problemă. Dânsul a declarat că insistă ca asupra faptului că prestatorul de servicii, care a câștigat tenderul, să-și îndeplinească obligațiunile. În shimb prestatorul de servicii refuză, motivând că nu e rentabil. ”Am purtat discuții și prestatorul de servicii solicită ca pierderile pe care le înregistrează să fie compensate de către primărie. Nu știu cât ar fi de corect acest lucru, dar am solicitat să ne ofere suma care ar arăta aceste pierderi”, spune primarul, după care a mai adăugat: ”După ce vedem despre ce sumă e vorba, vom introduce această chestiune în ordinea de zi la ședința consiliului orășenesc și vom vedea ce vor decide consilierii”.
Și dacă decizia respectivă nu va fi votată de către consilieri, primarul de Călărași a declarat că va încerca să găsească o altă modalitate de a soluționa problema. ”Neapărat vom găsi o soluție pentru această problemă. Îmi dau seama că lipsa unei rute creează disconfort pentru cetățeni, mai ales că acum când copiii trebuie să meargă la școală și nu doar. Noi lucrăm în interesul cetățeanului”, a conchis Ion Olari.
De subliniat că din sectorul Vătămăneasa pînî în centrul orașului Călărași sunt circa 5 kilometri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *