În scurt timp, în Parcul ”Micul Cluj” din Ungheni vor fi instalate trei mese duble de șah
Amatorii de șah din Ungheni, vor avea un loc al lor unde să se întâlnească și să joace câte o partidă de șah.
Și asta pentru că, în două luni, în Parcul Central din Ungheni ”Micul Cluj”, vor fi instale trei mese duble de șah, în cadrul proiectului „Șahul – punte între generații”, implementat de Asociația Junior Chamber International (JCI) Ungheni și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni.
„Proiectul respectiv este unul bun, care a acumulat un punctaj foarte înalt. Elaborat cu suportul mai multor parteneri, avem speranța că va fi implementat pe potrivă în comunitatea noastră. Proiectul conține o analiză aprofundată a activităților jocului intelectualității, iar unul din principalii indicatori fiind spațiul funcțional și de mediu social în care tinerii și persoanele în etate vor avea posibilitatea să socializeze mai mult”, a menționat Valeriu Botnari, director executiv al Fundației Comunitare Ungheni.
„Ungheniul este orașul care a reușit să elaboreze un proiect de anvergură și cunoscând potențialul uman de aici, suntem siguri că activitățile planificate vor fi realizate cu succes și va obține o durabilitate în timp”, a declarat și Dionisie Ternovschi, viceprimarul de Ungheni, prezent și dânsul la conferința de lansare a proiectului, care a avut loc pe 7 septembrie.
În cadrul proiexctului se vor organiza și master class-uri unde vor fi implicați toți cei care doresc să cunoască și să practice șahul și damele. De asemenea va fi organizată și o colectare de fonduri pentru realizarea unui pavilion de șah în aer liber. La finalizarea construcției pavilionului se va desfășura un campionat de șah mixt.
Potrivit lui Anatolie Cladicov, președintele JCI Ungheni, obiectivul principal al proiectului este crearea unei zone prietenoase și a condițiilor favorabile de practicarea a șahului și jocul de dame jocului intelectualității în aer liber, practicarea sportului și altor activități, sensibilizarea și conștientizarea unghenenilor a persoanelor în etate.
„Sunt sigur că împreună cu partenerii noștri vom reuși să realizăm acest proiect ambițios căutând în continuare surse financiare ca să putem realiza acest scop măreț atât pentru copii, cât și pentru vârstnici”, a subliniat președintele JCI Ungheni.
De subliniat că bugetul total al proiectului este de a 119 mii 075 lei, contribuția Fundației Comunitare Ungheni fiind de 24 mii 52 lei. Totodată și Primăria municipiului Ungheni a venit cu o contribuție de 60 mii lei iar Consiliul raional Ungheni – 15 mii. Iar 20 mii lei va fi contribuția comunității.
Lasă un răspuns