În municipiul Ungheni vor fi amenajate piste pentru cicliști. Vedeți unde

Veste bună pentru pasionații de ciclism. În câteva luni, în Parcul „Micul Cluj” din municipiul Ungheni vor fi amenajate piste pentru bicicliști. Lungimea pistelor va fi de circa 900 metri.
Acest lucru se va datora proiectului: „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile” implementat de Centrul Regional de Dezvoltare Durabilă din cadrul primăriei Ungheni, cofinanțat în cadrul Proiectului „AGREED -Activarea reformei guvernării pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA în cooperare cu Clinica Juridică Universitară și Agenția de Dezvoltare Locală Moldova și cofinanțat de Uniunea Europeană.
Acesta își propune modificarea unui teren neexploatat și utilizarea acestuia pentru a-l transforma ulterior în piste pentru ciclism. Iar bugetul alocat pentru demarea proiectului este de 10 mii euro.
”Este un început și sperăm să mai identificăm fonduri pentru amenajarea mai multor piste”, a Ina Olearciuc, specialist la primăria Ungheni.
De menționat că, acest proiect își propune să revizuească planificarea urbană existentă, ”fiind orientat spre principiile de „mobilitate inteligentă”, însă accentul cade, totodată și pe promovarea transportului prietenos mediului – ”eco mobilitate”.
”În scopul informării opiniei publice, privind mobilitatea urbană, se vor demara mai multe campanii, printre care vor avea loc diverse conferințe; se vor organiza maratoane de ciclism. Se va realiza și un sondaj privind mobilitatea urbană, iar unghenenii sunt rugați să participe prin completarea unui chestionar plasat pe pagina primăriei”, a conchis Ina Olearciuc.
Autor: Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *