Călărășenii din diasporă, cu istorii de succes, vor fi cunoscuți și acasă

Pentru al doilea an consecutiv, la Muzeul de Istorie și Etnografie ”Dumitru Scvorțov – Russu” din Călărași, s-a desfășurat o activitate dedicată disaporei din Călărași.

În acest an, a fost organizată o expoziție ”Călărășeni din diasporă cu istorii de succes” în care au fost expuse o serie de fotografii ale cetățenilor din diaspora călărășeană și o mică descriere ale meritelor și succesele pe care le au peste hotare dar și cum se implică în activitățile de acasă. ”Acest proiect sa născut din dorința de a pune valoare și a fi cunoscuți băștinașii noștri de către autorități și de către fiecare om din acest oraș și raion, căci doar așa putem să ne cunoaștem semenii noștri. Ei pot să ne fie un exemplu”, a menționat Mariana Iurcu, ghid la Muzeul din Călărași, cea care, nemijlocit, s-a implicat și a organizat evenimentul.
Iar luni, 14 septembrie, a fost lansată expoziția ”Călărășeni din diasporă cu istorii de succes”.
La eveniment, pe lângă autorități, au fost prezenți și părinții celor din diasporă. ”Am reușit să adunăm părinții acestor minunați oameni ”Călărășeni din Diasporă cu istorii de succes” pentru ca să le mulțumim și să depănăm amintiri”, a mai adăugat Mariana Iurcu.
La moment, în expoziția respectivă și-au făcut locul 10 persoane din diasporă (un muzician, un enolog, doi cosmetologi, un psihoterapeut, un cercetător științific, doi avocați, un sportiv, un designer), dar această listă urmează a fi completată, cu persoane din alte domenii, iar, ulterior să se găsească într-un album.
”Mă bucur pentru cei care au plecat peste hotarele țării, au studiat, s-au realizat și au ales să rămână acolo. Dar mai tare m-aș bucura dacă ei ar veni acasă, pentru că avem nevoie de experiență și capacitățile lor”, a subliniat și primarul de Călărași, Ion Olari, prezent și dânsul la lansarea expoziției.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *