Zeci de proiecte implementate la Ungheni în acest an. Altele își ateaptă rândul

Într-un interviu pentru presa locală. Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros vorbește despre proiectele implementate în acest an, chiar dacă, recunoaște dânsul, situația financiară nu este dintre cele mai bune.   
Astfel, de la începutul anului curent, a fost făcută o reparație curentă a curții blocurilor de pe Caragiale 3, 5 din sectroul Dănuțeni, au fost finalizate lucrările de amenajare a curții blocurilor de pe Creangă 9 și Bernardazii 14.
În Parcul Central ”Micul Cluj” au fost finalizate două terenuri de sport, s-a asfaltat o alee pentru practicarea cilcismului pe două sensuri; aleea a fost și iluminată.
Au fost puse bazele unei pepiniere proprii în Ungheni Vale – puieții plantați aici în anul curent vor fi folosiți la înverzirea orașului. Au fost finalizate lucrările de reparație a grădiniței din același cartier.
Au fost reabilitate terenurile de sport din cartierele Dănuțeni, Ungheni Vale, Berești…
Totodată, au început proiecte noi, foarte bune.
Este vorba de construcția unui apeduct cu diametrul de 400 mm și lingimea de 1,6 km pe strada centrală, Națională, grație Programului EU4Moldova: regiuni-cheie. ”E un proiect vital pentru tot orașul: și pentru cei ce locuiesc în Berești, Vasilica, și pentru cei din Dănuțeni, Ungheni Deal, Ungheni Vale, Tineretului, pentru că el face o interconsexiune a magistrralelor existente”, a precizat primarul.
Un proiect este implementat în Ungheni Dea, unde a fost reconstruită rețeaua de canalizare. În prezent, se desfășoară lucrări de pregătire a suprafeței carosabile, după care străzile Căpriana, Viilor, Marinescu, Delești parțial vor fi asfaltate.
La fel, va începe reparația în ”variantă albă” a unor străzi din Dănuțeni: Câmpiilor, Ioan Slavici, Podurilor, Zamfir Arbore. În Ungheni Vale, pe strada Unghiului, va fi construită o rețea de canalizare, după care – trotuare pe ambele părți, plus iluminatul.
În cartierul nou din Dănuțeni urmează să înceapă lucrările de schimbare a apeductului și construcției rețelei de canalizare.
În toamnă, va începe un proiect de construcție a rețelelor de canalizare pe trei străzi de lângă Palatul de Cultură: Livezilor, Prutului, Bălțeni, și trei străzi din cartierul Berești: Titu Maiorescu, Florilor, George Meniuc.
Tot în acest an s-ar putea începe un proiect de renovare a sistemului de iluminat integral pe tot teritoriul orașului, fiind schimbate toate corpurile de iluminat pe corpuri de tip LED.
În Parcul Central vor începe în curând lucrările de constucție a unui skatepark. Totodată, va fi reparat capital acoperișul grădiniței ”Tereza Sobolevschi” din sectorul Dănuțeni.
”Deci, se muncește, se implementează proiecte. Cu siguranță, unghenenii vor beneficia de toate, chiar dacă, în prezent, se confruntă cu anumite restricții generate de pandemia de COVID-19”, a concluzionat primarul Alexandru Ambros.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *