UE/GIZ. Cu EXPRESUL, alături de Ungheni

În fotografie: Lucia Bacalu- Jardan, manager de proiect, semnează contractul de grant
În fotografie: Lucia Bacalu- Jardan, manager de proiect, semnează contractul de grant

”Fiecare poate contribui la economisirea resurselor naturale și la îmbunătățirea mediului”, este titlul noului proiect, care va fi implementat de AO ”Expresul” din Ungheni, în parteneriat cu ziarul regional ”Expresul”, în următoarele zece luni.

Proiectul este parte a programului de Granturi Locale, acțiunea ”Abilitatea cetățenilor în Republica Moldova”, finanțat  de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei  GIZ în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.

La începutul săptămânii curente, pe 3 august, a fost semnat Contractul de grant, ceea ce înseamnă că activitățile prevăzute de proiect pot începe.

Echipa proiectului va merge în cinci localități din raionul Ungheni: or. Cornești, Petrești, Măcărești, Pîrlița, Boghenii Noi, dar și în municipiul Ungheni, unde va avea întâlniri și discuții cu tinerii de aici despre eficiența energetică, despre ce-i de făcut pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să conștientizeze necesitatea economisirii resurselor naturale și, implicit, a îmbunătățirii mediului.

Vor fi realizate reportaje scrise și video, grație cărora se va aduce la cunoștința publicului istorii de succes din raionul Ungheni privind eficiența energetică, va fi realizat un clip, ce va fi dufuzat pe toate căile posibile.

Va fi organizat un concurs de fotografii, eseuri și desene, care va avea ca subiect eficiența energetică și impactul asupra mediului. Cele mai reușite 50 de lucrări se vor regăsi într-o expoziție mobilă, care va fi vernisată în diverse locații atât din municipiul Ungheni, cât și din alte localități, astfel ca să fie văzută de cât mai multă lume. La final, expoziția va fi transmisă Direcției de Educație Ungheni, pentru a putea fi utilizată în activități privind eficiența energetică în instituțiile de învățământ din raion.

Ceea ce își propune echipa de proiect este o informare cât mai amplă a populației privind necesitatea și beneficiile eficientizării energetice, implicarea cetățenilor și, în mod special, a tinerilor în activități de promovare a eficienței energetice.

În fotografie: Lucia Jardan (Bacalu), președinta AO „Expresul”, semnează contractul de grant


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *