Știți ce zi e azi? Află!

Ziua Internațională a Berii este sărbătorită în prima vineri a fiecărui august. A fost fondată în 2007 în Santa Cruz, California, de către Jesse Avshalomov.
De la înființare, Ziua Internațională a Berii s-a transformat, de la un mic eveniment localizat din vestul Statelor Unite ale Americii, într-o sărbătoare mondială care este marcată în 207 de orașe, 80 de țări și 6 continente.
Ziua Internațională a Berii are trei scopuri declarate:

  • pentru a vă aduna cu prietenii să vă bucurați de gustul berii,
  • pentru a-i sărbători pe cei responsabili de prepararea berii și servirea berii,
  • pentru a uni lumea sub steagul berii, sărbătorind berile tuturor națiunilor împreună într-o singură zi.

Participanții sunt încurajați să-și dea unul altuia „darul berii”, cumpărându-și reciproc băuturi de acest gen, și să își exprime recunoștința față de bere, față de barmani și alți tehnicieni de bere. În spiritul internațional al sărbătorii, se sugerează, de asemenea, ca participanții să iasă din zona de confort și să probeze o bere din altă cultură.
Știați că berea a fost consumată de aproape fiecare cultură de-a lungul istoriei umane? Cea mai veche dovadă a obsesiei omului pentru bere datează din Babilonia și Mesopotamia antică. Arheologii au descoperit rețete de bere, care au fost scrise pe tablete de lut în 4300 î.Hr., iar vasele ceramice din 3400 î.Hr. sunt încă lipicioase cu reziduuri de bere.
Toată lumea a băut bere în Egiptul antic: faraoni, țărani, preoți, chiar și copii, ca parte a dietei lor cotidiene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *